SJK tog hem onsdagskvällens derby med 1–0 (0–0). Efter en mållös första halvlek där ett SJK som spelade i medvind stundtals styrde och ställde var det VPS tur att spela med vinden i ryggen.  SJK skapade halvlekens fösta målchans i 53:e minuten. Anfallet rullades upp på vänsterkanten och mittfältaren Jussi Vasara dök fram för att dunka in bollen från nära håll. Men Timi Lahti hann i vägen och Jevgenij Kobozev nappade åt sig bollen.  Näste man att prova på var anfallaren Roope Riski som utmanade från höger och sköt. Kobozev var på bollen och anfallaren Youness Rahimi var helt ren framför målet, men fick inte in bollen.  I 60:e minuten petade Andre Clennon bollen förbi mittbacken Abdoulaye Meite med en hög spark och satte av mot mål. Clennon avlossade ett bra, lågt skott, men målvakten Mihkel Aksalu räddade till en hörna som inte gav någon utdelning åt VPS.  Clennon var loss igen strax efter och rundade en utrusande Aksalu. Men anfallaren halkade och hann inte rulla in bollen i tomt mål innan SJK-försvaret hunnit ner. Hörna följde igen och Jonas Levänen kom åt att skjuta, men förbi.  Liksom i första halvlek smällde det en del på mittfältet. Steven Morrissey var förste man att bli varnad när han satte in en tuff tackling på mittfältaren Johannes Laaksonen i 70:e.  Fem minuter senare var det ytterbacken Jarkko Hurmes tur. Han stoppade en kontring genom att kapa Loorents Hertsi ute på kanten och synade gult.  I 80:e fick Jevgenij Kobozev träda till och stå för en svettig räddning. Inbytte anfallaren Tuco avlossade ett hårt, skruvat skott och Kobozev parerade.  SJK tryckte på för ett segermål och VPS sjönk allt djupare. I 85:e drev Nikko Boxall upp en kontring och Pyry Soiri vek in i straffområdet, men sköt rakt på första back.  Sedan kom det där segermålet. Tuco vann en närkamp mot Kevin Peth och skickade in ett inlägg. Framför målet fanns Riski som i allsköns ro kunde nicka in 1-0 efter 88 minuter.  VPS försökte ställa om för en kvitteringschans, men var aldrig nära att spräcka Aksalus nolla.  VPS laguppställning (4–2–3–1): Jevgenij Kobozev – Jonas Levänen, Timi Lahti, Ville Koskimaa, Kevin Peth (v) – Aatu Laatikainen (65 min, Jerry Voutilainen), Nikko Boxall – Loorents Hertsi, Steven Morrissey (v, 75 min, Joonas Vahtera), Pyry Soiri (87 min, Eero Tamminen) – Andre Clennon.