NyhetsbildZoom
Anneli Heikkilä-Nordmyr sommarpratar i Radio Vega den 15 juli. Foto: Privat

Vegalyssnarna vill höra Anneli från Korsnäs sommarprata

Christine Smedberg -
Barnlöshet och längtan efter barn är ämnet för Korsnäsbon Anneli Heikkilä-Nordmyrs sommarprat i Radio Vega i sommar. Hon vann överlägset omröstningen om Lyssnarnas sommarpratare 2016.

Anneli Heikkilä-Nordmyr och hennes man har i över tio års tid drivits av en längtan att få barn. De har många gånger fått utstå närgångna frågor och expertutlåtanden om hur man gör barn - och även många sårande kommentarer.

Efter många år av hormonbehandlingar, provrörsbefruktningar, ovisshet, missfall och ångest står paret Nordmyr nu i kö för adoption – också det en evighetslång process.

Anneli Heikkilä-Nordmyr vill nu lyfta upp ämnet barnlöshet och längtan efter barn:

– Det här är ett ämne som för många är väldigt tabubelagt och nedtystat, men som behöver lyftas fram eftersom vi är många som längtar efter små fötters spring på golvet, säger Anneli Heikkilä-Nordmyr.

Att ämnet är angeläget visar också omröstningen Lyssnarnas sommarpratare 2016 som Heikkilä-Nordmyr vann överläget. Radio Vegas lyssnare kunde rösta på fem finalister.

Heikkilä-Nordmyr sommarpratar den 15 juli.


40 sommarpratare

Sommarpraten i Radio Vega startar den 27 juni och sänds klockan 10.05 och 18.03. De finns också tillgängliga på Arenan samma dag från klockan 7 och 30 dagar framöver. Sommarpraten utan musik finns på Arenan och som podd utan tidsbegränsning.

Listan på de totalt 40 personer som sommarpratar i Radio Vega i år offentliggörs om en vecka, den 7 juni.

Sveriges Radio P1 presenterar sina sommarvärdar den 9 juni.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan