Maria Frände och Ida-Marie Jungell ordnar en blogg- och nöjesgala också i år.

Maria Frände och Ida-Marie Jungell ordnar en blogg- och nöjesgala också i år.



Ida-Marie Jungell och Maria Frände, som tillsammans driver Finemang, har bestämt sig. Det blir en blogg- och nöjesgala också i år. Alla detaljer är inte spikade. Det som är klart är att galan ordnas 19 november och orten blir den samma som i fjol.

– Vi vill hålla galan i Vasa för att det känns som att Österbotten är centrum för bloggande i Svenskfinland, säger Jungell.

Vilken festlokalen blir är ännu inte avgjort och Jungell och Frände bollar med lite olika idéer. De kommer att avslöja fler detaljer vart efter, som festlokal, tema och artister.

– Den frågan de flesta funderar över är nog temat för att de vill köpa klänning. Vi avslöjar det i början september.

Läs också: Galan 2015 glimmade i guld

Galan är heller inte i år en renodlad bloggala utan man kommer precis som i fjol att utse vinnare i olika nöjeskategorier. Galans kategorier kommer att se lite olika ut mot förra gången. Också andra saker kan ändras jämfört med fjolåret.

– Vi är lite klokare i år efter fjolårets feedback. Men vi känner också lite press på oss själva. Vi vill gärna göra det lite bättre i år och då var det ändå en succé i fjol. Både jag och Maria ser mycket fram emot galan som vi ser som årets höjdpunkt, säger Jungell.