Sport kom till match med 11 A-juniorer i laguppställningen och A-juniorernas tränare Mikko Haarala som matchcoach. Torsdagskvällens match i Karleby slutade 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) efter förlängning inför 422 på läktarna. I första perioden fick Sport träna på boxplay efter att Jesse Rantamäki och Otto Karvinen tagit tvåminutare i tur och ordning. Det första var riktigt bra, men under det andra fick Hermes till spelet utan att för den skull skapa heta målchanser. Närmare kom Hermes i spel fem mot fem när pucken tog i ribban efter 13.30. Efter 15.32 fick Sport prova på spel i numerärt överläge. Joonas Komulainen, som tog plats som center efter lång skadefrånvaro, trivdes i powerplay, men några mål blev det inte. I slutsekunderna hade Mike Vaskivuo öppet mål, men vinkeln blev för snäv. I början av andra perioden var Vaskivuo framme igen tillsammans med Lassi Kokkala. Men Hermes målvakt Mikael Edelmann stod pall. Strax efter tog Felix Westermarck en utvisning för tripping i mittzon. Först blev Hermes powerplay till ingenting, men sedan fick centern Jussi Nättinen tag på en retur och vispade in 1–0 efter 27.28. Carl-Axel Braskén fick också en två minuters vilopaus, för hakning, men Leevi Laakso i Sports mål höll tätt. Sporst förstakedja fortsatte skapa oreda i Hermes zon. Men Mike Vaskivuo och Lassi Kokkala lyckades inte få in pucken – inte heller Joonas Komulainen som var först på en retur i powerplay mot slutet av perioden. Felix Westermarck åkte ut igen fyra och en halv minut in i tredje perioden och Hermes kopplade grepp. Det ledde till en rad målchanser, men Leevi Laakso storspelade i målet. Det hann gå nästan 50 minuter innan Sport fick hål på Hermes. Sports powerplay lirade brallorna av Hermes boxplayfyra. Joonas Komulainen och Joel Kiviranta skötte förarbetet och Mike Vaskivuo kunde enkelt fösa in pucken in öppet mål. 1–1 efter 49.44. Med dryga 53 minuter spelat kom Saku Kivinen loss till vänster i Sports zon. Men backen Eddie Ahlmark hann upp Hermesyttern och Laakso skötte resten. Matchen gick till tre mot tre-förlängning. Där serverade yttern Niklas Appelgren ett friläge åt Jussi Nättinen som lirkade in segermålet mellan Leevi Laaksos benskydd. Sports laguppställning: 1. Mike Vaskivuo – Lassi Kokkala – Joel Kiviranta Jesse Väkelä – Juho-Erik Laitamäki 2. Felix Westermarck – Joonas Komulainen – Otto Karvinen Eddie Ahlmark – Ville Saukko 3. Carl-Axel Braskén – Niklas Sundfors – Verneri Vähäkangas Tony Sund – Eemeli Piippo 4. Jere Erkkilä – Rasmus Aaltonen – Jesse Rantamäki Miro Lehtimäki trettonde anfallare Mv: Leevi Laakso (Niklavs Rauza)