NyhetsbildZoom
Korsnäs bibliotek. Foto: Mikael Nybacka

Korsnäs bibliotek öppnar igen

Christine Smedberg -
På torsdag den 1 september slår Korsnäs bibliotek upp dörrarna till sina nyrenoverade lokaler.

Biblioteksfastigheten på Silverbergsvägen 9 har grundrenoverats i ett helt år. Den egentliga invigningsfesten är planerad till januari 2017 då man samtidigt vill uppmärksamma jubileumsåret 2017.

Läs också: Korsnäs bibliotek återvänder hem

Men redan på torsdag vill man uppmärksamma att biblioteket öppnar igen med en liten ceremoni klockan 12:

Det blir sång av förberedande skolans elever, diktläsning av författaren Carita Nyström och dragspelsmusik med Sven-Erik Bernas och Kjell Lolax. Det bjuds också på kaffe och tårta under hela öppningsdagen.

I det nya galleriet visas Martina Uthardts fotoutställning "Kvinnor som förebilder", med tio österbottniska kvinnor, under hela september månad.

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan