Sport föll med 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1) hemma mot TPS på lörsdagskvällen. Det var full fart på isen direkt efter nedsläpp. Sport spelade fysiskt och snabbt men skapade väldigt lite offensivt.  TPS var däremot nära att göra mål flera gånger. Redan det första skottet tänkte gå in då pucken träffade Rasmus Rinnes axel och studsade i ribban. Det första långa anfallet TPS fick slutade med ett stolpskott av centern Eric Perrin.  Gästerna fick matchens första utvisning efter 2.57 då man hade sex utespelare på isen, men Sport fick inte till stånd någonting i powerplay.  Mikko Pukka åkte ut på Sports första utvisning då han obstruerade Patrik Virta då centern skulle slå in pucken i tom bur efter en retur. Sport spelade bra boxplay men TPS fick in pucken i mål.  Målet underkändes ändå efter videogranskning eftersom TPS körde in både pucken och Rinne i mål. Kort därefter tog Sport kvällens första onödiga utvisning då Sami Blomqvist drog upp klubban i ansiktet på Ilkka Heikkinen under en offensiv tekning. Sport tvingades spela med två man mindre på isen i 12 sekunder men redde ut situationen.  TPS fick ännu ett dunderläge då yttern Erik Thorell rann igenom, men Rinne parerade snyggt. Returen plockade Markus Nenonen upp och slängde ut ur zonen med handen vilket betydde utvisning, Sports andra onödiga utvisning för kvällen. Andra perioden Sport inledde med att döda de återstående sekunderna av Nenonens utvisning och tog därefter kontroll över matchen.  Sport var klart bättre än TPS i spel fem mot fem i den andra perioden. Man etablerade tryck och höll pucken i TPS zon största delen av perioden. Gårdagens match mot KooKoo började göra sig påmind för TPS-spelarna som såg trötta och långsamma ut.  Sport kom även till en hel del målchanser. Skotten haglade tätt runt Oskari Setänens mål och bland annat Ville Viitaluoma, Lassi Kokkala och Olavi Vauhkonen hade ypperliga målchanser.  Då lite över åtta minuter återstod av perioden fällde Virta Tuomas Vänttinen och Sport fick spela powerplay. Denna gång var det bättre spel och rörelse i anfallet och målet var mycket nära, men uteblev.  Med tio sekunder kvar att spela kom Sport loss i en två mot en-kontring, Vauhkonen väntade ut Setänen och passade över till Joonas Komulainen som sköt. På något sätt fick Setänen ett benskydd på pucken och inför den tredje perioden står det fortfarande 0–0.  Om TPS förtjänade ledningen i den första perioden så förtjänade Sport ledningen i den andra.  Tredje perioden Inledningen av perioden var nervös från bägge sidor. Ingetdera laget ville ta onödiga risker offensivt. Sport var ändå aktivare och tryckte på medan TPS avvaktade och satsade på snabba kontringar. Domarna hade även valt att inte blanda sig i spelet för mycket vilket betydde att utvisningarna lyste med sin frånvaro.  Markus Nenonen var nära att föra upp Sport i ledning då halva perioden återstod men skottet gick strax ovanför ribban. TPS kontrade direkt och Patrik Virta sköt ett rappt handledsskott från vänster som gick i mål. Pucken satt perfekt i krysset och skottet var helt otagbart för Rasmus Rinne.  Efter ledningsmålet satte Sport in en extra växel och tvingade ner spelet i TPS zon. Plötsligt slängde Ville Viitaluoma in en puck på mål och 1-1 var ett faktum. Luften såg ut att gå ur TPS efter kvitteringen och Sport trummade på. Med två minuter kvar att spela hade Tomi Körkkö ett gyllene läge att göra 2–1, men fick inte kontroll på pucken. TPS fick till en slutforcering med en minut kvar, men lyckades inte och matchen gick till förlängning.  Förlängning Sport spelade lungt och försökte hitta skottlägen. Tomi Körkkö tappade ändå puck då Sport bytte och Patrik Virta stod ensam framför målet, men Rasmus Rinne parerade snyggt.  TPS spetskompetens visade vara den avgörande faktorn. Då två och en halv minut återstod av förlängningen laddade Ilkka Heikkinen bössan och guldhjälmen satte sitt femte mål för säsongen med ett hårt slagskott.  Sports laguppställlning: 1. Sami Blomqvist – Ville Viitaluoma - Markus Nenonen Markus Nordlund – Markus Kankaanperä 2. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen Mikko Pukka – Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö – Joonas Komulainen – Olavi Vauhkonen Robin Salo – Aleksi Laakso 4. Tommi Tikka – Filip Riska – Erik Riska Felix Westermarck trettonde anfallare Mv: Rasmus Rinne (Mika Järvinen)