Räddningsverket ryckte ut till Museigatan vid halv 11-tiden på onsdagen. Enligt en preiliminär bedömning gav byggställningens fästen vika och i den hårda vinden slet sig ställningen bort från den vägg som den satt fast i.

En person befann sig på ställningen då den blåste omkull. Personen skadades lindrigt och fördes till sjukhuset för kontroll.

Ställningen välte över två personbilar som stod parkerade på gatan. Inga personer befann sig i bilarna.

Brandförman Kimmo Tuisku på Österbottens räddningsverk drar en lättnadens suck över att inget allvarligare inträffade. Bredvid byggnaden som ställningen var fäst i fanns tidigare Vasa Elektriskas lokaler. Byggnaderna görs som bäst om till bostäder.

En del av Museigatan var avstängd under tiden som den ansvariga byggfirman städade bort den omkullvälta byggställningen.

Fastighetsbolaget PSJ Holding köpte Vasa Elektriskas gamla huvudkontor och två övriga byggnader längs Museigatan. Jukka Hirviniemi på PSJ Holding beklagar det skedda men poängterar att det var en entreprenör som skötte ställningen.

– Det var en extremt otrevlig händelse, säger han.

Hirviniemi var själv inte på plats då olyckan inträffade. Ställningen och arbetet sköttes av Ingenjörsbyrå Mathias Smeds. Ägaren Mathias Smeds kommenterar inte händelsen ytterligare.

Vet ni hur den skadade mår?

– Nej, men jag har inte heller hört något nytt. Jag hoppas han mår bra, säger Smeds.