Nyhetsbild
Paprikasalsan har karaktär, passar bra med till exempel ost. Här tillsammans med brieost och lufttorkad skinka på en surdegscrostini. Foto: Jens Lindstedt

Såser, röror, krämer och mousse

Jens Lindstedt -
I Sydösterbotten finns det ett uttryck, ”he je soasin som jäär e”. Fritt översatt till svenska blir det att det är såsen som är det viktigaste. Och visst, ta biff, fisk, kyckling, vilt eller fast spröda små grönsaker, alla dessa kräver sina tillbehör. En god sås, visst?
Välkommen!

Vill du fortsätta läsa?

Denna Plus-artikel är exklusiv för våra betalande läsare. Prova Plus så får du tillgång till alla exklusiva artiklar (nyheter, reportage, analyser och granskningar) på webben!

Trevlig läsning!

-nyheter (24 timmar) 0.95 € /24h -nyheter 9.90 € /mån E-tidningen + -nyheter 17.80 € /mån Alla våra alternativ Klicka här »
Eller

Redan kund?

Logga in Skapa konto




mat & dryck
Mat & Dryck
23.3 kl 09:52
Mat & Dryck
16.3 kl 16:15
Mat & Dryck
16.3 kl 10:33
Visa fler

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan