Tappara ledde med 4–1 i början av andra perioden innan Micke-Max Åsten reducerade till 2–4 och ingöt hopp i HIFK. Men trots massiv press lyckades HIFK inte på 16 försök sätta in pucken bakom Dominik Hrachovina. I HIFK-målet behövde Niklas Bäckström inte ingripa en enda gång i tredje perioden. Serienykomlingen Jukurits segerrad bröts mot Ilves, som vann i S:t Michel med 3–1 och steg till serietvåa. I Lahtis utklassade hemmalaget Pelicans KooKoo med 8–0 och steg till trea i serien. JYP, som inlett säsongen trögt, vann med 5–2 över SaiPa. I Vasa tog Sport en 4–1-seger mot Kärpät, som ännu inte klarat av att vinna på bortaplan den här säsongen. Matchen mellan KalPa och HPK gick till straffar, där HPK var bäst. TPS vann för femte matchen i rad, 2–0 mot Lukko.