NyhetsbildZoom
Kommunalrådet Hans Ingvesgård och vägmästare Niklas Brandt konstaterar att den för Lappfjärdsborna viktiga Nybron är så gott som klar att användas. Foto: Anders Bergvik

Ny Nybro klar

Anders Bergvik -
När bron öppnar för trafik kunde broingenjör Jukka Ylimäki på NTM-centralen inte säga på måndagen, men bandet klipps sannolikt fredagen den 28 oktober.

På måndagen var Skanskas byggjobbare borta från Lappfjärd medan HD El-Sähkö jobbade med armaturerna. Därefter återstår endast vägmarkeringarna innan Nybro är klar att öppnas för trafik.

Sannolikt sker öppnandet av bron för trafik före den officiella invigningen som är planerad till fredagen den 28 oktober.

Brobygget inleddes i slutet av februari.

– Jag tror nog Lappfjärdsborna uppskattar att igen får använda bron. Det har varit kämpigt när den varit avstängd – för Nybron är en viktig bro, säger vägmästare Niklas Brandt.

Läs mera i tisdagens SÖ (11.10).

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan