Sången ljöd från Sundom stå och Pelicans hade fått med sig ett högljutt bortafölje. Och bägge supportergrupperna fick jubla direkt i inledningen.

MÅL! Joel Kiviranta rundar kassen och spelar över till Lassi Kokkala som enkelt stänker in pucken. Kokkalas tredje mål för säsongen och 1–0 efter 0.53.

MÅL! I nästa byte är det öppen gata mot Sports mål. Centern Juhani Tyrväinen tackar, tar emot och lirkar in pucken mellan Mika Järvinens benskydd. 1–1 efter 1.30.

Efter målen turades Sport och Pelicans om att prova skott, men Mika Järvinen och gästernas målvakt Janne Juvonen lät sig inte överlistas.

Efter dryga sju minuter brottade Robin Salo loss pucken i egen zon. Kiviranta plockade upp pucken och kom loss med Juvonen. Yttern försökte göra som Tyrväinen och lirka in pucken mellan dynorna, men Juvonen läste dragningen.

I anfallet efter satte bröderna Riska tryck och till slut fick Sport matchens första numerära överläge när centern Henri Heino ertappades för en hakning på Tommi Tikka.

Joonas Komulainen skapade en målchans direkt efter första tekningen, men sedan hade Sport svårigheter med att etablera spel i gästernas zon.

Sport fick till bättre spel efter att Heino suttit av sin utvisning och matade in puck från blå. Men trots att trafiken framför mål stundtals var tät var Juvonen i vägen hela tiden.

Men efter en av Juvonens räddningar slog Sport till på en tekning i Pelicans zon.

MÅL! Lassi Kokkala vinner tekningen och Sami Blomqvist får tag i pucken. Blomqvist avlossar mot bortre stolpen och sätter sin första fullträff för säsongen. 2–1 efter 13.38.

Med två minuter kvar av första perioden tvingade Sports förstakedja ner spelet i Pelicans zon. Ari Gröndahl fick tag i pucken vid blålinjen och lyfte mot mål där Markus Nenonen var centimetrar från att styra in trean.

Efter det blev det gruff i mittzon mellan Filip Riska och Pelicans danska back Stefan Lassen efter att Lassen försökt sätta in en tackling på Riska. Men av oklar orsak åkte endast Riska ut för roughing.

Pelicans hann inte få in någon kvittering före paussignalen och 1.20 i powerplay blev över till andra perioden.