Sport föll med 3–4 efter förlängning (2–1, 1–1, 0–1, 0–1) inför 3339 på Kopparön.  Sången ljöd från Sundom stå och Pelicans hade fått med sig ett högljutt bortafölje. Och bägge supportergrupperna fick jubla direkt i inledningen. MÅL! Joel Kiviranta rundar kassen och spelar över till Lassi Kokkala som enkelt stänker in pucken. Kokkalas tredje mål för säsongen och 1–0 efter 0.53. MÅL! I nästa byte är det öppen gata mot Sports mål. Centern Juhani Tyrväinen tackar, tar emot och lirkar in pucken mellan Mika Järvinens benskydd. 1–1 efter 1.30. Efter målen turades Sport och Pelicans om att prova skott, men Mika Järvinen och gästernas målvakt Janne Juvonen lät sig inte överlistas. Efter dryga sju minuter brottade Robin Salo loss pucken i egen zon. Kiviranta plockade upp pucken och kom loss med Juvonen. Yttern försökte göra som Tyrväinen och lirka in pucken mellan dynorna, men Juvonen läste dragningen. I anfallet efter satte bröderna Riska tryck och till slut fick Sport matchens första numerära överläge när centern Henri Heino ertappades för en hakning på Tommi Tikka. Joonas Komulainen skapade en målchans direkt efter första tekningen, men sedan hade Sport svårigheter med att etablera spel i gästernas zon. Sport fick till bättre spel efter att Heino suttit av sin utvisning och matade in puck från blå. Men trots att trafiken framför mål stundtals var tät var Juvonen i vägen hela tiden. Men efter en av Juvonens räddningar slog Sport till på en tekning i Pelicans zon. MÅL! Lassi Kokkala vinner tekningen och Sami Blomqvist får tag i pucken. Blomqvist avlossar mot bortre stolpen och sätter sin första fullträff för säsongen. 2–1 efter 13.38. Med två minuter kvar av första perioden tvingade Sports förstakedja ner spelet i Pelicans zon. Ari Gröndahl fick tag i pucken vid blålinjen och lyfte mot mål där Markus Nenonen var centimetrar från att styra in trean. Efter det blev det gruff i mittzon mellan Filip Riska och Pelicans danska back Stefan Lassen efter att Lassen försökt sätta in en tackling på Riska. Men av oklar orsak åkte endast Riska ut för roughing. Pelicans hann inte få in någon kvittering före paussignalen och 1.20 i powerplay blev över till andra perioden. Andra perioden Sport spelade bra boxplay i början av andra perioden och Tommi Tikka kom så när åt att frispela Tuomas Vänttinen. I sekvensen efter var dessutom Joonas Komulainen och Olavi Vauhkonen nära att få till ett boxplaymål.  När Filip Riska var tillbaka i spel satte Sport tryck direkt, men det roliga tog slut efter 23.06 när Sport ertappades med för många spelare på isen.  Pelicans vann tekningen i Sports zon och backen Marko Pöyhönen drog i väg ett skott från blå som träffade ribban bakom en skymd Mika Järvinen. Sedan avslutade Joel Kiviranta Sports boxplay genom att stiligt blockera ett skott av Stefan Lassen.  Pelicans matade på och yttern Joonas Alanne trixade sig fram till en målchans. Efter att Mika Järvinen blockerat pucken var Pelicans amerikanska back Ben Blood framme och petade helt i onödan, men den enda som åkte ut var Tuomas Vänttinen för hakning.  Sport fortsatte spela bra boxplay och återigen var det Joel Kiviranta som satte pricken över i:et – den här gången genom att gräva loss pucken och ge de sina tid för byte när Vänttinen var tillbaka i spel.  Sport fick i gång anfallsspelet direkt och Tomi Körkkö var nära att få till en styrning när Markus Nordlund föste in från blå.  Pelicans följde upp med en bra sekvens och förde spelet, men avsluten kom från långt håll och utan trafik framför målet och Järvinen kunde enkelt avstyra. Men när andra perioden var inne på andra halvan stod gästerna för en rejäl tabbe.  MÅL! En kommunikationsmiss i Pelicans försvar leder till att Joonas Komulainen kan snappa upp pucken i gästernas zon. Olavi Vauhkonen är vaken och hänger på, får pucken i bladet av Komulainen och hänger in sitt sjätte mål för säsongen. 3–1 efter 33.50.  Och sedan upprepade sig mönstret från första perioden. För i nästa anfalls var det Pelicans tur att jubla.  MÅL! Pelicans går till anfall direkt och publiken har knappt hunnit applådera färdigt efter Sports mål då yttern Kimi Koivisto sätter 3–2 efter 34.07.  Strax efter det var det dags för Körkkö att prova på styrning igen, den här gången på skott av Vauhkonen, men yttern styrde förbi.  Pelicans var nära en kvittering när det blev kalabik nere hos Järvinen då målvakten inte hade koll på pucken, men Sport fick in tillräckligt mycket massa framför målet för att avstyra.  Tredje perioden I inledningen av tredje perioden var det tydligt att Sport gick in för att hålla spelet så enkelt som möjligt. Det hann inte gå en minut förrän Mikko Pukka och Erik Riska slagit varsin icing.  Men Pelicans hittade luckor i Sportförsvaret direkt.  MÅL! Sport försvarar passivt och 21-åriga ligadebuterande yttern Niko Kivelä glider runt kassen och hänger in kvitteringen över axeln på Mika Järvinen. 3–3 efter 41.32. Fyra minuter in i perioden stack Ari Gröndahl i väg på en offensiv räd. Han avlossade ett lågt skott som Janne Juvonen styrde undan med ena dynan. Joonas Komulainen mötte returen med ett slagskott som Juvonen med möda stoppade med plockhandsken.  Sport fortsatte trycka på och var strax nära ett ledningsmål igen, men flytet framför mål saknades.  En lång sekvens av spel mot ett mål – det vill säga gästernas – följde och det dröjde över halvvägs in i perioden innan Pelicans hade sitt nästa avslut på mål.  Men sedan kopplade Pelicans på sin aggressiva forechecking och gästerna var strax inne i matchen igen.  Med 5.15 kvar fick Sport ett gyllene tillfälle att avgöra. Olavi Vauhkonen tvingade in sig mot gästernas mål och backen Miro Hovinen såg sig tvungen att ta i lite extra för att stoppa yttern. Två minuter för hakning blev belöningen för Hovinen.  Tuomas Vänttinen försökte sig på en luring när han plötsligt vek in mot mål från hörnet, men Janne Juvonen var med på noterna. Och mycket mer än så skapade inte Sport.  Med knappa två minuter kvar fick Markus Nordlund skottläge i slottet, men han sköt rakt på en täckande motståndare.  Pelicans hade initiativet i slutet, men Sport brottade bort motståndarna från målet och Järvinen skötte resten.  Förlängningen Joel Kiviranta var nära att näta direkt i början av förlängningen när han fick tag i pucken efter tekningsröran. Men Kiviranta stördes tillräckligt av hemjobbande motståndare för att inte få till ett ordentligt avslut.  Pelicansbacken Marko Pöyhönen var näste man att prova när han fick utrymme i slottet, men Mika Järvinen parerade med skölden.  I Pelicans nästa anfall kom avgörandet.  MÅL! Pelicans trycker på djupt i Sports zon och får loss pucken. Yttern Antti Erkinjuntti får yta för ett avslut framför målet och hänger in segermålet. 3–4 efter 62.49.  Sports laguppställning: 1. Markus Nenonen - Ville Viitaluoma - Tuomas Vänttinen Markus Nordlund - Markus Kankaanperä 2. Sami Blomqvist - Lassi Kokkala - Joel Kiviranta Mikko Pukka - Ari Gröndahl 3. Tomi Körkkö - Joonas Komulainen - Olavi Vauhkonen Robin Salo - Aleksi Laakso 4. Tommi Tikka - Filip Riska - Erik Riska Ville Saukko sjunde back Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)