Skattehöjningar föreslås i Kaskö

Daniel Nissén -
Kasköborna kan få betala en kommunalskatt på 22 procent nästa år. Också fastighetsskatten kan höjas.

Den kommunala inkomstskatten i Kaskö föreslås höjas till 22 procent nästa år. I år är skatten 21,5 procent. Stadsstyrelsen behandlade frågan på sitt möte på måndagen.

Stadsdirektörens beslutsförslag var 22,25 procent men styrelsen ansåg att 22 procent räcker. Frågan går nu vidare till stadsfullmäktige.

Stadsstyrelsen föreslår även att fastighetsskatten ska höjas. Förslaget är bland annat att skatten för stadigvarande boende höjs från 0,60 procent till 0,70 procent och den allmänna fastighetsskatten höjs från 1,10 procent till 1,20 procent. Även här är det stadsfullmäktige som har sista ordet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan