Vad kan vana och ovana galagäster vänta sig av lördagens blogg- och nöjesgala? – Precis som förra året kommer galan att vara ett lyxigt evenemang där gästerna får fly undan novembermörkret och kylan. Man får klä upp sig, kliva in i ett glammigt stadshus, mingla med vänner och nya bekantskaper, träffa profiler från sociala medier i riktiga livet och ta del av musikframträdanden och prisutdelningar. Nytt för i år är att en modeshow arrangerad av estenomstuderande från Novia finns med i programmet.
På tal om att klä upp sig: berätta om årets dresscode för galan, black and white, vilka klädkoder gäller? – Klädkoden får tolkas fritt men eftersom det är en gala så får man gärna lämna "föushalaren" hemma och ta på sig något av de finare plaggen från garderoben. Huvudsaken är att man känner sig bekväm i det man har på sig.
Nyss avslöjades det att dunderduon Nicke Aldén och Janina Kronlund ska leda galan, vad tror du att duon kommer att bjuda på? – Både Janina och Nicke är vana att underhålla en stor publik, Janina i DJ-båset och Nicke på radion. Jag tror att de är alldeles fenomenala tillsammans. Jag tror att vi kan förvänta oss en stor dos energi och humor från deras sida och kanske också en del överraskningar under kvällens gång.
Blogg- och nöjesgalan växer i samma takt som bloggvärlden, det finns fler kategorier och flera bloggar. Är det svårt att välja kategorier? – Jo, att välja vilka bloggkategorier som ska lyftas fram i prisutdelningen har varit svårt. Vi valde att utgå från de kategorier som finns i blogglistan på sajten Finlandssvenska bloggare och tog dessutom feedback från fjolåret i beaktande. Kategorierna är rätt breda just eftersom de finlandssvenska bloggarna har en stor bredd i sina ämnen. Eftersom övriga sociala kanaler blivit väldigt stora i Svenskfinland på sistone valde vi att lyfta fram "Årets instagrammare", "Årets youtuber", "Årets podcast" och "Årets inspiratör" utöver bloggkategorierna.
Nu är det bara fem dagar kvar men om galafebern når skyhöga höjder, har du några tips hur man kan hålla sig innan lördagen eller hur man bäst kommer i galastämning? – Ett tips som funkar både för dem vars galafeber redan nått skyhöga höjder och för dem som ännu inte kommit i galastämning: dra på partyskorna, tryck i gång din absoluta favoritlåt på hög volym, bjud upp sambon eller hunden och dansa sedan från ena ändan av huset till den andra. Precis så lovar vi att man får dansa på efterfesten också. Fast hunden måste tyvärr stanna hemma.
Blogg- och nöjesgalan ordnas i Vasa stadshus på lördag den 19 november.