NyhetsbildZoom
Projektchef Ingmar Norrback håller i trådarna för kyrkrenoveringen. Foto: Lotta Sjöblad

Kstad klarar renovering utan att höja kyrkskatt

Lotta Sjöblad -
Den kyrkliga samfälligheten håller fast vid 2 procent i kyrkskatt, även om renoveringen av Kristinestads kyrka tär på ekonomin.

Samfälligheten hoppas få bidrag för den pågående renoveringen av kyrkan. Renoveringen är beräknad att kosta 2,1 miljoner euro. Beslut om bidrag från Kyrkans centralfond kommer i april 2017, noterades det då gemensamma kyrkofullmäktige behandlade skattesatsen.

Nästa år räknar samfälligheten med att få in 1,58 miljoner i kyrkskatt och drygt 130.000 i ersättning från staten. Årsbidraget är drygt 33.000 på minus och resultatet drygt 110.000 på minus. De två följande åren räknar man med ett plusresultat.

Personalkostnaderna är den största utgiften och dit går 66 procent av kyrkskatterna.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan