Sport blandar om friskt inför kvällens möte med SaiPa. Förutom att A-junioren Verneri Vähäkangas debuterar så får även nyförvärvet Otto Honkaheimo chansen att visa upp sig. 

Vähäkangas tar plats i tredje kedjan bredvid Tommi Tikka och Tuomas Vänttinen. Debutanten är tekniskt skicklig och har ett bra spelöga, det vittnar även hans poängskörd i A-juniorerna om. Han har stått för 4+10=14 på 22 matcher denna säsong. 

Honkaheimo bildar ikväll första backpar med Markus Nordlund, medan Robin Salo får finna sig i rollen som sjunde back. I övrigt är backparen oförändrade sett till 3-4 förlängningssegern borta mot JYP i onsdags. 

Ville Viitaluoma fortsätter som förstacenter och får sällskap av Tomi Körkkö och Joonas Vihko. Den sistnämnda har fortfarande inte öppnat poängkontot i år trots godkända prestationer på isen. Vihko har bland annat bränt två frilägen på sistone. 

Andra kedjan består av Lassi Kokkala och Olavi Vauhkonen som nu även får sällskap av vindsnabbe Joel Kiviranta. Guldhjälmen Vauhkonen har varit iskall sedan Joonas Komulainen försvann ur laguppställningen och borde för Sports bästa börja hitta nätmaskorna igen. 

Fjärdekedjan, som varit bra de senaste matcherna, är oförändrad. Bröderna Riska kommer tillsammans med Otto Karvinen att göra lördagen svår för SaiPas poängkung Matti Järvinen och måltjuven Curtis Hamilton. 

SaiPa kommer till spel med ett ynka poäng på de senaste fyra matcherna, senast laget tog en trepoängare var i november. I går blev det dessutom förlust borta mot Kärpät med 3-1. Villmanstrands stolthet ligger just nu på 13:e plats i FM-ligan och Sport får ses som knappa favoriter. 

Sports powerplay gick över 20 minuter utan att få in en puck, men borta mot JYP släppte det då Markus Nenonen satte 3-1 i den 47:e minuten. Nenonen är nu skadad och förväntas vara tillbaka på isen först i januari vilket verkligen inte hjälper Sports powerplay. 

Nenonen har ett snabbt och pricksäkert skott, något som inte växer på träd i Sport. Vem som kommer att axla ansvaret i powerplay nu då både Nenonen, Komulainen och backen Aleksi Laakso är ur spel återstår att se. Men visst skulle det vara fräscht att ge Vähäkangas chansen.

Nedsläpp på Kopparön klockan 17.

Sports laguppställning
Första femman:
Tomi Körkkö - Ville Viitaluoma - Joonas Vihko
Markus Nordlund - Otto Honkaheimo

Andra femman: 
Olavi Vauhkonen - Lassi Kokkala - Joel Kiviranta
Markus Kankaanperä - Ari Gröndahl

Tredje femman:
Verneri Vähäkangas - Tommi Tikka - Tuomas Vänttinen
Mikko Pukka - Ville Saukko

Fjärde kedjan: 
Erik Riska - Filip Riska - Otto Karvinen

Målvakter:
Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Sjunde back: Robin Salo