Hjärtat kändes som det skulle och Kalla var dessutom snabbast i skidspåren.

– Det känns riktigt skönt att få tävla igen, säger hon.

Det har gått två veckor sedan svenskan Charlotte Kalla drabbades av förmaksflimmer i hjärtat och slutade 75:a i världscuppremiären i Ruka.

Kalla undersöktes sedan i Stockholm, fick klartecken att börja träna igen – men spekulationerna som har varit har inte gått Kalla obemärkt förbi.

– Jag har bara försökt känna lugnet och lyssna på kroppen. Men det har varit speciellt med alla frågor utifrån: När är du redo? Hur kommer det se ut? Jag har försökt påminna mig själv om att det får ta den tid det tar, säger Kalla till TT.

I Skandinaviska cupen i Lillehammer gav skidstjärnan själv svar på frågorna. Hon var redo – och det såg rätt så bra ut. Kalla kopplade greppet redan vid första mellantiden och när hon gick i mål efter 5 kilometer fristil var hon snabbast av alla, 15 sekunder före tvåan Ebba Andersson.

TT: Hur kändes hjärtat?

– Det var inget jag tänkte på och inget som jag har känt av över huvud taget sedan i Ruka, säger Kalla.

Men 28-åringen medger att det var en lite annorlunda känsla inför loppet.

– Det var lite extra pirrigt när jag åkte upp till stadion i morse, även om man har gjort det här i många år.

Kalla tävlar redan på söndagen igen. Därefter är planen att lägga in en träningsperiod, för att sedan stå på startlinjen när Tour de Ski inleds i Val Müstair på nyårsafton. Där är det fortfarande inte bestämt om Kalla väljer att köra hela eller halva touren.