Alex Oxlade-Chamberlain skickade iväg en lyftning i djupled på den något ovane djupledslöparen och än mer ovane målnickaren Özil som läckert lobbnickade bollen över Lee Grant i Stoke-målet. Målet betydde 2–1 och fullbordad vändning för ett Arsenal som hamnade i underläge tidigt efter att en klumpig Granit Xhaka bjudit bortalaget på en straff. Med kvarten kvar att spela punkterade inhopparen Alex Iwobi sedan matchen med sitt 3—1-mål.

Arsenal är nu obesegrat i tretton raka ligamatcher och laget sätter i och med segern press på serieledande Chelsea i ligatoppen.

Okaka klev fram

Han hade inte gjort ett enda mål för sin nya klubb Watford. Men hemma mot Everton klev den 28-årige anfallaren Stefano Okaka slutligen fram. Och det med besked.

Vid 0–1-underläge efter en dryg halvtimme klackade nigerianen vackert in kvitteringen och efter att lagkamraten Stefan Prödl nickat in ett ledningsmål för Watford så nådde Okaka högst på en hörna och kunde styra in 3–1.

Då hjälpte det inte att Evertons anfallsstjärna Romelu Lukaku satte dit sitt andra mål för dagen i slutskedet. Okakas dubbla strutar räckte för att få in Watford på det vinnande spåret igen, efter två raka förlustmatcher.

3–2-segern innebär att Watford passerade Everton i tabellen och att de gulklädda klev upp på en sjundeplats.

I botten av tabellen åkte Sunderland åter på en förlust, denna gång mot bottenkonkurrenten Swansea, som vann det viktiga streckmötet med klara 3–0. Den tunga storförlusten gör att Sunderland är ny jumbo i tabellen.