Andrea Julin, som stod över lördagens femkilometerslopp, var tillbaka på startlinjen i dag när det var 15 kilometer klassiskt som gällde.

– Två första varven gick helt bra, men sedan fick jag ordentligt tungt att andas och benen stumnade bort. Det tog ett och ett halvt varv innan jag fick andningen under kontroll igen, men då hade jag tappat för mycket redan, säger Julin vars astma påverkades av den fuktiga luften och snöfallet.

– Det är inte världens bästa förhållanden för de som har astma. Dessutom var det en extra stressig situation med masstart, så kanske det lättare kom på då.

Framöver ska Julin vara hemma och försöka tävla mycket i fristil.

– Det har varit mycket klassiskt nu och jag vill få skate att fungera till kommande sprinttävlingar, säger hon.

Julin blev 35:e i det avslutande loppet i skandinaviska cupen och distanserad med fyra minuter till Charlotte Kalla, som vann före norskan Kathrine Harsem och svenskan Ebba Andersson. En annan Minkenåkare, Julia Häger, blev 47:e i tävlingen.

På herrsidan, där tävlingssträckan var 30 kilometer, var Juuso Haarala nästbäste finländare på en 60:e plats. Lauri Lepistö var strax före i resultatlistan. Norrmannen Niklas Dyrhaug, som bland annat har ett VM-guld i stafett från 2015 i bagaget, tog hem segern. Rikhard Mäki-Heikkilä blev 122:a. Joni Mäki avbröt loppet.