Efter julfirandet när den värsta matkoman gått över tror Maria Lundström på Raawka att många vill smälta julmaten med ett grönare och fräschare alternativ. Mellan den 27 och 30 december är det premiär för Raawkas mellandagsbrunch.

Hur kom ni på idén?

– Vi hade länge funderat på att utveckla vårt brunchkoncept. I våras ordnade vi helgbruncher som varit väldigt populära så nu tänkte vi testa att servera brunch efter julen. Det är mycket folk i farten på mellandagarna, många vänner samlas och då erbjuder vi en plats att mötas och njuta av god mat och goda vänner, säger Lundström.

Nytt för det här brunchkonceptet är drop-in, brunchen serveras mellan klockan 11 och 15.

– Tanken är att man ska kunna komma in när man vill under de här timmarna. Vi tänkte att om vi kör på bordsbokningar kan det avskräcka en del så nu testar vi drop-in.

På menyn finns bland annat en smoothiebowl, quinoasallad och hummus. Fräscht, gott och nyttigt är ledorden på brunchbordet.

– Ingenting som serveras har med julen att göra, det tror jag att människor har fått tillräckligt av under juldagarna. Vi kommer bland annat att servera en liten sallad med quinoa och en smoothiebowl med granola och bär som står för det söta inslaget. Vi håller såklart öppet som vanligt också för de som bara vill komma in för en kopp kaffe och en kakbit. Men på grund av brunchen har vi inte en normal lunchservering under de här dagarna.

Kan mellandagsbrunchen bli ett återkommande koncept?

– Vi får se hur det går nu, det är mycket möjligt, säger Lundström.