Stulen bil väckte en hel by

Harald Grönstrand -
En stulen bil upprörde hela Molpe. Polisen har nu hittat bilen, men utredningen om vad som skett pågår ännu.

Den 24 november stal någon Camilla Backlin-Björkqvists bil i Molpe. Stölden har engagerat många, och Backlin-Björkqvists telefon har gått het under den senaste månaden.

– Den här stölden har upprört en hel bygd. Flera personer har kontaktat mig och min släkt och frågat vad vi vet, säger hon.

Polisen hittade bilen längs en skogsväg i Pörtom dagen före julafton, men bilen går inte längre att använda. Den är dessutom beslagtagen av polisen så länge som brottsutredningen pågår. Under december har Backlin-Björkqvist, som är företagare, fått låna en bil för att klara av att göra sitt jobb.

På onsdagen meddelade hon på Facebook att bilen återfunnits. Hon skrev bland annat "Förövarna hade gottat i sig rabarberpajen, vaniljsås och hela kaffekorgen. De har garanterat stickning som hobby för "sticksömin" var borta... därtill såg de dåligt för mina reservglasögon var även borta.".

– Men jag lovar att det inte är något komiskt med det hela. Det har gått flera rykten om bland annat vad det funnits i bilen, och främmande människor har kommit fram och pratat om fallet med mig i butiken, säger Backlin-Björkqvist.

Hon berättar att incidenten är en tankeställare för en hel by.

– Här brukar man lämna barnen i bilen när man köper en liter mjölk i butiken eller besöker banken. Men det här är som en oerhörd varningsklocka för oss, vi bor inte längre i en liten idyll, säger Camilla Backlin-Björkqvist.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan