Flygfotot från april 2016 visar Fort Lauderdale-flygplatsen i Florida. Många passagerare samlades utanför terminalen efter skottdramat vid bagageutlämningen på fredagen.

Fem döda i skottlossning på flygplats

VBL-FNB-TT -
Fem personer har skjutits ihjäl på en flygplats i Florida i USA. Enligt uppgift hade gärningsmannen kommit med flyg och tagit fram sitt vapen ur en incheckad väska i bagagehallen.

Vid 13-tiden lokal tid på fredagen uppges en man ha anlänt till Fort Lauderdale-flygplatsen i Florida med flyg. I sitt incheckade bagage hade han ett vapen. Han gick in på toaletten, laddade vapnet, gick ut i bagagehallen och började skjuta omkring sig. Fem personer dog och åtta skadades. Polisen kunde gripa mannen på platsen. Enligt uppgifter till amerikanska medier är den misstänkta en 26-årig man, född i USA.

Ett ögonvittne som MSNBC talat med beskriver en helt tyst gärningsman som till synes slumpmässigt sköt på människorna som hade samlats i bagagehallen. Enligt ögonvittnet gav gärningsmannen upp när polisen kom till platsen och kunde gripas oskadd.

Senare kom uppgifter om en eventuell andra gärningsman på flygplatsen och myndigheter uppmanade folk att söka skydd. På en presskonferens sade Sheriff Scott Israel dock att man inte kunnat bekräfta de nya skotten som först rapporterades. Nu är flygplatsen stängd och tungt beväpnade poliser fortsätter söka igenom terminaler och parkeringshallar.

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligger ungefär 30 kilometer från Miami. Flygplatsen har fyra terminaler.

Andra läser just nu

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Österbottningar skönhetstävlar i USA

Oravais, Jakobstad och Terjärv är representerade då Finland stegar upp på podiet i tävlingen Model of the Year i New York.

Nyhetsbild
Kultur

Banksys identitet påstås vara avslöjad

Den brittiske graffitikonstnären Banksy har länge hållit sin identitet hemlig – i diametral motsats till alla sina verk.

Nyhetsbild
Lokalt

Så här firar Vasaborna midsommar

VASA Hur firar du midsommar? Så här svarade folk på stan.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Gå mot ett skuldfritt liv

ANNONS

Att vara skuldsatt är en verklighet för väldigt många människor, men det finns proaktiva steg du kan ta för att klättra ur gropen. I grund och botten handlar det om att ha högre inkomster än utgifter, vilket inte behöver vara så svårt som man kan tro.

Mest läst senaste veckan