Vid 13-tiden lokal tid på fredagen uppges en man ha anlänt till Fort Lauderdale-flygplatsen i Florida med flyg. I sitt incheckade bagage hade han ett vapen. Han gick in på toaletten, laddade vapnet, gick ut i bagagehallen och började skjuta omkring sig. Fem personer dog och åtta skadades. Polisen kunde gripa mannen på platsen. Enligt uppgifter till amerikanska medier är den misstänkta en 26-årig man, född i USA.

Ett ögonvittne som MSNBC talat med beskriver en helt tyst gärningsman som till synes slumpmässigt sköt på människorna som hade samlats i bagagehallen. Enligt ögonvittnet gav gärningsmannen upp när polisen kom till platsen och kunde gripas oskadd.

Senare kom uppgifter om en eventuell andra gärningsman på flygplatsen och myndigheter uppmanade folk att söka skydd. På en presskonferens sade Sheriff Scott Israel dock att man inte kunnat bekräfta de nya skotten som först rapporterades. Nu är flygplatsen stängd och tungt beväpnade poliser fortsätter söka igenom terminaler och parkeringshallar.

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligger ungefär 30 kilometer från Miami. Flygplatsen har fyra terminaler.