Markus Kankaanperä fick se upp med JYPS kvicka anfallare. Filip Riska till höger i bild var den av bröderna som kvitterade i slutminuterna av första perioden. Joel Kiviranta fick kämpa hårt mot JYPS fysiskt tuffa försvar.

Sport vaknade efter time out

Gustaf Westerholm -
Det var bara ett lag på isen inledningsvis i första perioden. Sedan tog Sports tränare Tomek Valtonen en time out och hemmalaget vände matchen.

Det var en uppjagad Sporttränare som läxade upp sina adepter under time outen. Just innan hade JYP:s ytter Jani Tuppurainen dunkat in 0-1 och Sport såg vilset ut. 

Efter den korta pausen hittade Sport sitt spel en aning och kom till ett par lägen. Men försvaret yrade fortfarande och det var Mika Järvinen i Sports mål som såg till att ledningen inte blev större. 

I slutminuterna fick Sport till stånd ett ordentligt tryck och Robin Salo spelade fram Filip Riska som dunkade in 1-1. Efter det var Sport nära att ta ledningen men på något underligt vis träffade pucken allt annat än nätmaskorna. 


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan