NyhetsbildZoom
Hartvig Nissens skola, där den populära tv-serien "Skam" spelas in, har fått besök av många nordiska fans. Foto: Pontus Lundahl/TT

"Skam"-skola stänger ute fans

TT-NTB -
Fans tar sig in i Hartvig Nissen i hopp om att möta seriens skådespelare.

Hartvig Nissens skola i Oslo har fått besök av många fans som vill se miljöerna från tv-serien "Skam". Nu vidtar skolan åtgärder för att stänga de nyfikna "Skam"-turisterna ute.

Fans av tv-serien har vid flera tillfällen ställt sig utanför klassrummen i hopp om att möta seriens skådespelare, säger skolans rektor Hanna Norum Eliassen till den danska radiokanalen Radio24syv.

– Lärarna ska, om de ser obehöriga i byggnaden, artigt be dem att gå därifrån. Vi försöker få vardagen att fungera och det blir lite olyckligt att våra elever kommer ut från klassrummen och möts av danska turister, säger Eliassen.

Serien är populär både i Danmark, Sverige och Finland men hittills är det danskarna som i störst utsträckning kommit till skolan.

– De har tagit Oslo-båten – den vi kallar danskbåten – och "Skam" är anledningen till att de kommer. Vi tycker att det är trevligt att "Skam" har blivit en succé i Danmark, men vi försöker att undvika att människor kommer in i våra byggnader, säger rektorn.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan