Penningtvättåtal mot Paf och förra vd:n

FNB -
Tidigare verkställande direktören för Penningautomatföreningen på Åland (Paf) Anders Ingves åtalas vid Ålands tingsrätt misstänkt för grov penningtvätt eller penningtvätt och alternativt penningtvätt av oaktsamhet.

Riksåklagaren Tom Laitanen meddelade på måndagen att åklagaren yrkar på att Paf skall dömas till samfundsbot och att de medel som varit föremål för brottet samt den vinning som brottet har gett upphov till ska dömas förverkad till staten.

Åtalet hänför sig till åren 2009–2012 då en av Paf:s spelkunder spelade på Paf:s onlinespel med förskingrade medel.

– För Paf med sin specifika verksamhet och goda syfte är det av yttersta vikt att följa lagar och regler inom såväl spel- som finansmarknaden. Våra kunder och ägare ska alltid kunna lita på att bolaget är en pålitlig och ansvarstagande aktör i samhället. Vi ser därför mycket allvarligt på åtalet, säger styrelseordförande Åsa Ceder i ett pressmeddelande.

Sedan juni 2016 är Christer Fahlstedt vd för Paf .

– Oavsett det rättsliga utfallet kommer vi att genomföra en grundlig översyn av våra interna processer för att se om det är något som ytterligare behöver åtgärdas. Det ska inte ens kunna finnas misstankar om att saker inte har gått rätt till, säger Christer Fahlstedt i pressmeddelandet.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan