NyhetsbildZoom
Förmånen att få parkera gratis efter klockan 15 på vardagar på Vasa stads allmänna parkeringsplatser under julen uppskattades av centrumbesökarna. Foto: Arkiv/Gunnar Bäckman

Mer gratis parkering gav fler kunder i centrum

Linn Övergaard -
För att liva upp centrumhandeln under jul kortades de avgiftsbelagda tiderna på Vasas allmänna parkeringsplatser. Möjligheten att parkera gratis under fler timmar av dygnet gillades av centrumbesökarna men i veckan återinförs de normala parkeringstiderna.

Det var i början av december i fjol som det blev möjligt för bilburna centrumbesökare att parkera gratis redan efter klockan 15 på vardagar på stadens allmänna parkeringsområden. På lördagar var parkeringen avgiftsbelagd endast mellan klockan 8 och 11. Ändringarna gällde samtliga zoner som hade avgiftsbelagd parkering.

– Vi har fått enbart positiv feedback från centrumföretagarna och Visit Vaasa som märkt av en livligare julhandel men också från de som utnyttjat förmånen och julhandlat i centrum, säger Markku Litmanen, chef för kommuntekniken.

På onsdag tas de gamla parkeringstiderna i bruk igen och staden kommer att sätta upp de gamla skyltarna vid de allmänna parkeringsområdena.

Enligt Litmanen är det ingen omöjlighet att staden satsar på kortare avgiftsbelagd parkeringstid flera gånger.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan