NyhetsbildZoom
Förmånen att få parkera gratis efter klockan 15 på vardagar på Vasa stads allmänna parkeringsplatser under julen uppskattades av centrumbesökarna. Foto: Arkiv/Gunnar Bäckman

Mer gratis parkering gav fler kunder i centrum

Linn Övergaard -
För att liva upp centrumhandeln under jul kortades de avgiftsbelagda tiderna på Vasas allmänna parkeringsplatser. Möjligheten att parkera gratis under fler timmar av dygnet gillades av centrumbesökarna men i veckan återinförs de normala parkeringstiderna.

Det var i början av december i fjol som det blev möjligt för bilburna centrumbesökare att parkera gratis redan efter klockan 15 på vardagar på stadens allmänna parkeringsområden. På lördagar var parkeringen avgiftsbelagd endast mellan klockan 8 och 11. Ändringarna gällde samtliga zoner som hade avgiftsbelagd parkering.

– Vi har fått enbart positiv feedback från centrumföretagarna och Visit Vaasa som märkt av en livligare julhandel men också från de som utnyttjat förmånen och julhandlat i centrum, säger Markku Litmanen, chef för kommuntekniken.

På onsdag tas de gamla parkeringstiderna i bruk igen och staden kommer att sätta upp de gamla skyltarna vid de allmänna parkeringsområdena.

Enligt Litmanen är det ingen omöjlighet att staden satsar på kortare avgiftsbelagd parkeringstid flera gånger.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan