NyhetsbildZoom
SVEN består av Joel Rönn, Otto Palmborg, Joel Svenfelt och Adam Rönn. Foto: Frank Unger

SVEN föddes av en slump

Axel Brink -
När Doo Bop Club för ett år sedan bokade en spelning med SVEN fanns det ännu inget band. Nu snurrar deras låt på riksradio.

Bandet SVEN har haft luft under vingarna under det gångna året. Allt började med att gitarristen Joel Svenfelt tackade ja till en spelning på Doo-Bop Club i Vasa utan att han egentligen hade ett band. En månad senare stod det ändå fyra musiker på scenen och spelade sina egna låtar.

– Vi lade till några covers för att fylla ut spelningen, säger basisten Adam Rönn.


Efter den första spelningen har det rullat på. I september uppträdde bandet på musikkongressen Musik och Talang och det tog inte länge innan media började visa intresse. I december släppte SVEN sin första singel, "Where Will I Go" som även roterar i radio.

– Yle X tog kontakt i förra veckan, så tydligen finns vi på någon av deras listor också, säger Rönn.

Adam Rönn är glad över att de själva inte har behövt jobba så hårt för uppmärksamheten.

– Det känns lite som ett bevis på att man har gjort nåt bra.


SVEN bildades alltså ungefär för ett år sen och spelar soulig popmusik. Rönn provoceras inte av att deras musik kunde beskrivas som musikerpop - tre fjärdedelar av bandet studerar nämligen musik.

– Vi är väl lite yrkesskadade. Vi försöker att ta ett steg tillbaka och tänka "keep it simple". Vanligt folk ska lyssna på oss, inte bara musiker, säger Rönn.

Alla i bandet har ganska olika musikpreferenser och bakgrunder. Basisten Adam Rönn nämner Springsteen och annan äldre rockmusik som favoriter, medan brodern och trummisen Joel Rönn sysslar med hiphop och neo soul. Gitarristen Joel Svenfelt är mer av en blueskille, och sångaren Otto Palmborg gillar modernare grejer. Ibland kan det vara svårt att hitta en röd tråd.

– Vi jobbar hela tiden på något nytt. Det gäller att skriva tills vi har låtar som vi är nöjda med och tänka "kill your darlings", säger Adam Rönn.


Inför sommaren hoppas bandet på att få ställa sig på någon festivalscen. Rönn har även förhoppningar om att en ny singel kunde se dagens ljus under året. Han hoppas att bandet har kommit i gång ordentligt i framtiden.

– Man hoppas att det har blivit till nånting i Finland och kanske i Sverige. Eller så hittar någon tokig japan oss, säger Rönn.

Vem är SVEN?

  • SVEN är ett band från Nykarleby som spelar soulig popmusik.
  • Bandet består av Otto Palmborg (sång), Joel Svenfelt (gitarr), Joel Rönn (trummor) och Adam Rönn (bas).
  • Är aktuellt med singeln "Where Will I Go".

nöje
Nöje
20.2 kl 20:00
Nöje
20.2 kl 08:00
Visa fler
Andra läser just nu
Nöje
20.2 kl 20:00
Opinion
21.2 kl 04:00

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan