Människohandlare dömda för grovt bedrägeri

FNB -
Åbo hovrätt har sänkt straffen, men ändå dömt en far och dotter för grovt bedrägeri. Duon har tidigare dömts för att ha hållit en ung kvinna i fångenskap i över fyra års tid.

Enligt den senaste hovrättsdomen blev en man från Ackas av med 70 000 euro under åren 2009–2014. I bedrägeriet deltog också en annan kvinna, som dömdes till tre månaders villkorligt fängelse för bedrägeri.

Hovrätten sänkte pappans fängelsestraff för grovt bedrägeri från ett år till ett halvt år. Dotterns straff blev fyra och en halv månad i stället för nio månader.

Pappan och dottern har tidigare dömts för bland annat människohandel. Åbo hovrätt dömde då ut åtta och fyra års fängelse. Offret födde flera barn under sina drygt fyra år i fångenskap.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan