NyhetsbildZoom
Foto: Ann-Sofie Långvik

SOK: Butikerna ska inte göra egna förhandlingar om priset

Ann-Sofie Långvik -
Det var ett mänskligt misstag, säger SOK om att en köpman fört enskilda förhandlingar med odlare om billigare inköpspris på grönsaker. Förhandlingarna fördes efter att S-gruppen sänkte priserna på 900 produkter i söndags.

S-gruppens linje är att prissänkningen inte ska inverka på producentpriset.

– En prisförhandling som strider mot våra principer har kommit till vår kännedom, då en köpman på en S-market diskuterat priset med en grönsaksproducent. Vi har behandlat saken på den berörda andelshandeln och butiken och motsvarande kommer inte att upprepas, säger SOK:s kommersiella direktör Ilkka Alarotu.

Johan Åberg, verksamhetsledare på Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund, SLC, blev under tisdagen uppringd av flera personer inom S-gruppen efter att de tagit del av nyheten om att det ska ha förekommit påtryckningar på produktionspriset. De tog anklagelserna på allvar och startade egna utredningar.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan