NyhetsbildZoom
Mikko Viitikko provspelar för norska Vålerenga i början av nästa vecka. Foto: Arkiv

Testperiod i VPS

Josefin Torrkulla -
Spelare från när och fjärran visar upp sig på VPS träningar just nu. Samtidigt åker VPS Mikko Viitikko till Norge för att provspela.

VPS mittback Mikko Viitikko åker till Norge för en snabbvisit. Han ska provspela för Oslolaget Vålerenga 16–18 januari. Vålerenga spelar i Toppligan, den högsta serien i Norge.

En handfull spelare provspelar för tillfället för VPS. Och fler kommer nästa vecka.

VPS testar just nu tre spelare från Torneålaget TP-47: målvakten Arttu Kainulainen samt anfallarna Aleksi Isomäki och Jaakko Pyyny. 16-årige Kainulainen visade upp sig för VPS redan för ett år sedan. Isomäki tränade en del med VPS i december.

Ilari Antila och Kim Böling tränar också med VPS igen. I fjol spelade de division 2-fotboll, backen Antila i Vasa IFK och anfallaren Böling i Kraft.

På onsdag kväll anländer ytterligare en testspelare. Det är anfallaren Zakaria Kibona, som har både finländskt och tanzaniskt medborgarskap. Kibona spelade för division 3-föreningen FC Legirus Inter förra säsongen. Han har också representerat HIFK och FC Viikingit i Finland, samt Mosta FC på Malta.

Nästa vecka ska bland annat två målvakter provspela för VPS.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Mordförsök i Vasa

VASA Ett bråk i Vasa på lördagen ledde till en stor polisoperation i Laihela. En person misstänks nu för mordförsök.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk protest mot finsk kärnkraft

Argumenten mot kärnkraft är många. Det tycker kärnkraftsmotståndare som samlats till sommarfest i Sverige. De protesterar mot det planerade kärnkraftverket i Pyhäjoki.

Nyhetsbild
Sport

Hänninen femma inför tyskt rallyavgörande

RALLY Juho Hänninen på femte plats är bästa finländare inför söndagens avslutande specialsträckor i tyska VM-rallyt.

Nyhetsbild
Sport

Bra lopp avslutade säsongen

FRIIDROTT Wilma Lassfolk har gjort en kanonsäsong på 400 meter. I lördags avslutade hon säsongen med ännu ett bra lopp.

Mest läst senaste veckan