NyhetsbildZoom
S-gruppen Foto: Lehtikuva

S-gruppen: Bara ett fall upptäckt efter SLC-kritik

FNB -
S-gruppen håller fast vid att det inte riktas någon extra prispress gentemot odlarna för att kedjans butiker sänkt priserna på inhemska grönsaker.

Efter offentlig kritik från Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC) erkänner S-gruppen ändå att det förekommit i ett fall.

– Vi har blivit varse om ett fall som bryter mot våra förhållningsregler och bygger på ett missförstånd, säger Ilkka Alarotu, som är kommersiell direktör på SOK, i ett pressmeddelande.

SOK är inköpare för största delen av grönsakerna som säljs i S-butikerna. SOK betonar att det aktuella fallet berör en enda S-market och en enda grönsaksproducent.

Enligt S-gruppen ingick det i konceptet med lägre priser att odlarna inte ska veta något om när de införs.

– Eftersom prissänkningen helt och fullt är vår egen satsning behandlas den inte heller i prisförhandlingarna, säger Alarotu.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Mordförsök i Vasa

VASA Ett bråk i Vasa på lördagen ledde till en stor polisoperation i Laihela. En person misstänks nu för mordförsök.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk protest mot finsk kärnkraft

Argumenten mot kärnkraft är många. Det tycker kärnkraftsmotståndare som samlats till sommarfest i Sverige. De protesterar mot det planerade kärnkraftverket i Pyhäjoki.

Nyhetsbild
Sport

Hänninen femma inför tyskt rallyavgörande

RALLY Juho Hänninen på femte plats är bästa finländare inför söndagens avslutande specialsträckor i tyska VM-rallyt.

Nyhetsbild
Sport

Bra lopp avslutade säsongen

FRIIDROTT Wilma Lassfolk har gjort en kanonsäsong på 400 meter. I lördags avslutade hon säsongen med ännu ett bra lopp.

Mest läst senaste veckan