André Linman hoppas att nya bandets musik tas väl emot också av andra än hårdrockarfolket. One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg.

Linman frontar nytt rockband

Axel Brink -
På onsdagen lanserades det nya bandet One Desire – det första riktiga projekt som André Linman är en del av sedan Sturm Und Drang.

One Desires första singel ”Hurt” har släppts tillsammans med en video och i mars släpps albumet.

– Nån sorts melodiös hårdrock är det. Sån där musik som är väldigt ute just nu, säger André Linman och skrattar.

Det är egentligen samma kärntrupp som ligger bakom One Desire som låg bakom Sturm und Drang – Linman skriver låtarna och Jimmy Westerlund producerar, men ­Westerlund är även en fullvärdig medlem i bandet och axlar gitarren.

Hårdrocken står i centrum även i One Desire, även om Linman ändå står med en fot i popträsket.

– Det här får man väl inte säga åt hårdrockare, men den kommersiella aspekten är viktigare än riff. Fast jag är gitarrist så skriver jag inte riff, jag lyssnar på Katy Perry och skriver melodier.

Linman hoppas att musiken är välkommen även i icke-hårdrockares öron.

– Om jag spelar upp det för min mamma eller flickvän så kanske de tycker att det är för mycket gitarr men att låtarna är bra.

Varje år tenderar ett hårdrocksband att ställa upp i den svenska melodifestivalen. André Linman skäms inte över att jämföras med sådana band.

One Desire ska faktiskt turnera med bandet Eclipse i vår, som alltså deltog i melodifestivalen förra året. 

Zoom

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Foto: Pressbild– Jag har skrivit låtar med sångaren i tio år och han är med två låtar på vår kommande skiva.

Det är skönt med ett nytt projekt och Linman trivs med att starta från ruta ett. Bandet kommer att ta framtiden som den kommer, även om en hel del är kalkylerat. One Desire tänker börja i Finland, även om det är en liten marknad. Fokus ligger redan på utlandet.

– Huvudmarknaderna är Tyskland och England

Hela det första albumet är klart och kommer att släppas på det italienska bolaget Frontiers den 24 mars. Det är ett bolag som många gamla rävar hör till, bland andra ­Toto och Journey.

Skivan kommer att vara varierande – Linman talar både om countryinspirerade ballader och om väldigt hårda låtar.

Att André Linman tidigare är känd för Sturm und Drang ser han inte som ett hinder.

– Det har gått så lång tid så nackdelen har nog fallit bort. Jag är inte 19 år längre så folk kanske tar mig mera seriöst som musiker. För tre år sen kanske jag ännu hade förknippats med tonåringar.

One Desire

  • Är ett nytt melodiskt hårdrocksband med André Linman och Jimmy Westerlund i spetsen.
  • Bandet är det första riktiga band som André Linman deltar i sedan Sturm und Drang gick i graven.
  • Är aktuella med singeln och videon ”Hurt”. Debutskivan släpps 24 mars.
  • Bandet består utöver Linman och Westerlund av Ossi Sivula (trummor) och Jonas Kuhlberg (bas).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan