NyhetsbildZoom
Sport och Pelicans brukar utkämpa jämna matcher. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Ännu mer manfall i Sport

Jona Nyström -
Två bortamatcher på två dagar väntar för Sport. Inför kvällens drabbning mot Pelicans har tränaren Tomek Valtonen gjort ändringar både i anfallet och i försvaret.

Pelicans och Sport har mötts två gånger den här säsongen och vunnit varsin match. Under premiärhelgen i september vann Sport med 0–1 i Lahtis efter mål av Aleksi Laakso. I oktober tog Pelicans revansch på Kopparön genom seger med 3–4 efter förlängning. Yttern Vili Sopanen avgjorde den matchen.

Pelicans ligger femte i ligatabellen medan Sport parkerar på elfte plats – med lika många poäng som tian Jukurit.

Pelicans vann två och förlorade en match förra veckan. Det blev segrar med 4–1 och 3–4 mot KooKoo och Ilves medan HPK vann med 2–6 i Lahtis.

Sport saknar fortfarande yttrarna Olavi Vauhkonen, Markus Nenonen och Jesse Rantamäki. Dessutom har yttern Joonas Vihko åkt på en skada medan yttern Verneri Vähäkangas är sjuk. I kvällens match saknas även nyförvärvet Jesse Paukku och det är oklart om yttern är skadad, sjuk eller petad.

Vihko spelade senast när Sport bortaslog Ilves med 2–4 för en vecka sedan. Men i förra veckans hemmamatcher var Vihko petad. Den 35-åriga yttern har inte alls fått det att lossna efter att han anslöt till Sport från Ilves i höstas. Ett mål på 16 matcher är saldot och hans -13 i plus/minus-statistiken är klart sämst i laget.

Sports tränare Tomek Valtonen har kastat om i laguppställningen i hopp om att få fart på örnarna. Kampen om slutspelsplatserna är jämn och Sport behöver poäng i bortamatcherna mot Pelicans och Jukurit (i morgon) innan det är dags att åter välkomna Tappara till Kopparön på lördag.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tommi Tikka

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tuomas Vänttinen – Ville Viitaluoma – Tomas Kubalik

Markus Nordlund – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Aleksi Ainali – Matti Lamberg

Aleksi Laakso – Otto Honkaheimo

4. Otto Karvinen – Filip Riska – Erik Riska

Mikko Pukka sjunde back

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 i Lahtis

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan