NyhetsbildZoom
Sport och Pelicans brukar utkämpa jämna matcher. Inför kvällens möte i Lahtis ses hemmalaget som ganska klar favorit. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Ännu mer manfall i Sport

Jona Nyström -
Två bortamatcher på två dagar väntar för Sport. Inför kvällens drabbning mot Pelicans har tränaren Tomek Valtonen gjort ändringar både i anfallet och i försvaret.

Pelicans och Sport har mötts två gånger den här säsongen och vunnit varsin match. Under premiärhelgen i september vann Sport med 0–1 i Lahtis efter mål av Aleksi Laakso. I oktober tog Pelicans revansch på Kopparön genom seger med 3–4 efter förlängning. Yttern Vili Sopanen avgjorde den matchen.

Pelicans ligger femte i ligatabellen medan Sport parkerar på elfte plats – med lika många poäng som tian Jukurit.

Pelicans vann två och förlorade en match förra veckan. Det blev segrar med 4–1 och 3–4 mot KooKoo och Ilves medan HPK vann med 2–6 i Lahtis.

Sport saknar fortfarande yttrarna Olavi Vauhkonen, Markus Nenonen och Jesse Rantamäki. Dessutom har yttern Joonas Vihko åkt på en skada medan yttern Verneri Vähäkangas är sjuk. I kvällens match saknas även nyförvärvet Jesse Paukku och det är oklart om yttern är skadad, sjuk eller petad.

Vihko spelade senast när Sport bortaslog Ilves med 2–4 för en vecka sedan. Men i förra veckans hemmamatcher var Vihko petad. Den 35-åriga yttern har inte alls fått det att lossna efter att han anslöt till Sport från Ilves i höstas. Ett mål på 16 matcher är saldot och hans -13 i plus/minus-statistiken är klart sämst i laget.

Sports tränare Tomek Valtonen har kastat om i laguppställningen i hopp om att få fart på örnarna. Kampen om slutspelsplatserna är jämn och Sport behöver poäng i bortamatcherna mot Pelicans och Jukurit (i morgon) innan det är dags att åter välkomna Tappara till Kopparön på lördag.

Sports laguppställning:

1. Joel Kiviranta – Lassi Kokkala – Tommi Tikka

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tuomas Vänttinen – Ville Viitaluoma – Tomas Kubalik

Markus Nordlund – Ari Gröndahl

3. Tomi Körkkö – Aleksi Ainali – Matti Lamberg

Aleksi Laakso – Otto Honkaheimo

4. Otto Karvinen – Filip Riska – Erik Riska

Mikko Pukka sjunde back

Mv: Mika Järvinen (Rasmus Rinne)

Nedsläpp 18.30 i Lahtis

Andra läser just nu
Nöje
20.2 kl 20:00
Opinion
21.2 kl 04:00

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan