19 sekunder tog det innan Tapparas Veli-Matti Savinainen fick pucken, åkte in i Sports zon och sköt. Rasmus Rinnes ingripande var svagt och 0-1 var ett faktum.

Sport ryckte upp sig efter baklängesmålet och hade studtals riktigt bra press i Tapparas zon. Sport fick ganska snabbt efter målet spela powerplay och kom genom det med i matchen.

Kvitteringen såg dagens ljus då Matti Lamberg åkte ner i hörnet och slog in en puck framför mål. Otto Karvinen var sist på pucken och styrde in den i krysset.

Tapparas spel var inte övertygande men ytterst effektivt. Med runt två minuter kvar av perioden så kom Savinainen loss i en kontring men hade dålig skottvinkel och gick på kraft. Slagskottet var hårt och träffade Rinne på armen innan pucken studsade in i mål.

Efter det hade Tomek Valtonen sett tillräckligt av Rinne som verkligen såg darrig ut och böt ut honom. Mika Järvinen hoppade in och stod direkt för ett par bra räddningar och kom snabbt med i matchen.

Andra perioden
Målvaktsbytet i slutet av första perioden väckte Sport och hemmalaget trummade på hela andra perioden. Sport visade upp det bästa spelet publiken på Kopparön fått se på länge då man tvingade tillbaka Tappara och radade upp målchanser.

Sport hade flertalet gånger chansen att kvittera, Joel Kiviranta hade ett skott i stolpen och två riktigt bra lägen mitt framför mål. Aleksi Ainali hade även han ett par riktigt bra skott, Tuomas Vänttinen fick pröva bössan från slottet, men pucken ville inte gå in.

Tappara hade ett par bra kontringar men det var först i slutsekunderna av perioden som man fick till stånd ett riktigt bra läge. Sports första utvisning för kvällen kom då Tomas Kubalik spelade med för hög klubba och det var även under utvisningen som Tapparas bästa läge uppstod.

Tredje perioden
Kubaliks utvisning avgjorde även matchen då Henrik Haapala åkte in i zon och slog en perfekt passning till Teemu Nurmi som satte pucken i tom bur.

Trots att Sport försökte få till stånd en ordentlig slutforcering så verkade det som om krafterna var slut. Tappara gjorde i sin tur endast det som krävdes för att förstöra Sports spel och lyckades med det bra.

I slutsekunderna var Tappara nära att sätta 1-4 i tom bur men Salo räddade på mållinjen.