Nieminen skulle egentligen vara med i laget redan då säsongen började i höstas, men debuten sköts upp gång på gång på grund av småskador i benen. Under matchen såg han inte ut att lida av några smärtor, men i kommentarzonen är det ispåsar på benen som gäller.

– Det har varit en bergochdalbana. I morgon vet jag mer om den saken, säger Nieminen om skadorna.

Han spelade ytter i Classics tredje kedja. Några poäng blev det inte trots att laget vann med hela 12–1.

– Förutom det första bytet var det en riktigt okej prestation. Jag njöt av varje sekund och vi kom åt att som kedja snurra runt mycket i motståndarens zon, säger Nieminen.

Han spelade ihop med Eetu Sikkinen och Lassi Vänttinen. Rutinerade Vänttinen hade inte räknat med en så stark insats av Nieminen.

– Personligen var jag ganska överraskad av Jarkkos prestation. En balanserad match och jag har inget att klaga på. Fint att se att mannen äntligen är redo för spel, säger Vänttinen.

Nieminen fick tre bra målchanser redan i första perioden, men lyckades inte sätta bollen i nät. I andra perioden lyckades han med några dragningar och fick välförtjänta applåder av publiken.

Classics tränare Petteri Nykky tyckte Nieminens prestation var så pass övertygande att det passade med lite gliringar efteråt.

– Vi talade nog en del om att man i Jarkkos tidigare gren skulle komma över nätet, men här borde man slå bollen i nät.