Sport ligger tolfte i ligatabellen med tolv poäng upp till sjuan Helsingfors IFK och åtta poäng ner till jumbon Lukko.

Sport har bara lyckats knipa en seger på sex matcher efter nyåret medan HIFK:s saldo är fyra segrar.

JYP-lånet Veini Vehviläinen gör debut direkt i Sport då han ställer sig mellan stolparna i Helsingfors i kväll. Mika Järvinen är reservmålvakt och Rasmus Rinne petad.

Sport får tillbaka yttern Jesse Paukku som varit ur spel på grund av att han varit sjuk. Men frånvarolistan är fortfarande lång.

Enligt senaste besked från Sport dröjer det ännu ett par veckor innan yttrarna Markus Nenonen och Olavi Vauhkonen är tillbaka i spel. Yttern Jesse Rantamäki har cirka en vecka kvar i sjukstugan medan senaste nytt om yttern Joonas Vihko är att han är ur spel en längre tid.

Centern Filip Riska har tre matcher kvar av sin avstängning. Inte heller Erik Riska finns med i kvällens laguppställning. Sport har inte meddelat om någon skada så antingen har Riska åkt på flunsan eller så vilar han i kväll.

När Sport och Helsingfors IFK möttes på Kopparön i slutet av oktober gick det hett till. HIFK:s amerikanska backbjässe Joe Finley åkte i duschen efter att ha däckat Joel Kiviranta med en hård tackling. Duschkommenderingar blev det även för Sports lagkapten Markus Kankaanperä och HIFK:s amerikanska center Corey Elkins som drabbade samman i ett slagsmål.

HIFK vann till slut matchen med 3–4 efter att centern Robert Leino avgjort i förlängning.

I mitten av december fick Sport en poäng med sig från Helsingfors. HIFK vann med 1–0 efter straffar.

Även HIFK har många spelare borta i kväll. Rutinerade målvakten Niklas Bäckström, Corey Elkins och Sportbekanta amerikanska backen Matt Generous skadade sig när HIFK slog ligatvåan KalPa med 2–1 efter förlängning i lördags.

Borta är även Joe Finley som är avstängd på grund av ett slagsmål med JYP:s kanadensiska jätteback Nolan Yonkman i Jyväskylä i fredags. Slagsmålet var över innan det hann börja och det hela bottnade i att Finley skickat JYP:s slovakiska ytter Michel Miklik till sjukhus med en hård tackling.

Kevin Lankinen vaktar HIFK:s mål i kväll och 18-åringen Niilo Halonen är reserv. HIFK:s stjärnytter Juhamatti Aaltonen är en av ligans hetaste spelare. Han har öst in mål på sistone och klättrat upp till femte plats i skytteligan med 17 fullträffar.

Sports laguppställning:

1. Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Tomas Kubalik

Mikko Pukka - Ari Gröndahl

2. Jesse Paukku – Aleksi Ainali – Joel Kiviranta

Robin Salo – Markus Kankaanperä

3. Niklas Appelgren – Lassi Kokkala – Tuomas Vänttinen

Markus Nordlund – Otto Honkaheimo

4. Otto Karvinen – Ville Viitaluoma – Matti Lamberg

Aleksi Laakso sjunde back

Mv: Veini Vehviläinen (Mika Järvinen)

Nedsläpp: 18.30 på Nordenskiöldsgatan