Badjie säger att han inte vill att hans soldater ska delta i en politisk strid. Han beskriver det hela som en dum tvist.

Senegal har flyttat trupper till gränsen mellan länderna och meddelat att dess armé är beredd att gå över gränsen om inte Gambias president Yahya Jammeh går med på att lämna sin post.

– Om de (senegaleserna) kommer så gör vi så här, sade Badjie och lyfte båda händerna i en "jag ger upp"-gest.

Badjie har tidigare meddelat att han stöder Adama Barrow som vann presidentvalet, men han har senare ställt sig bakom Jammeh.

Jammeh förlorade presidentvalet i december och borde ha lämnat över makten på torsdagen. Gambias parlament förlängde dock hans mandat och samtidigt undantagstillståndet med 90 dagar.

En talesman för de senegalesiska styrkorna har sagt att landet fullföljer sitt hot vid midnatt då Jammehs mandat borde ha tagit slut om Jammeh inte lämnar sin post.

President Jammeh utfärdade ett undantagstillstånd i förrgår. Han motiverade det bland annat med att andra har blandat sig i landets interna frågor.

Det finns fortfarande hundratals finländska turister kvar i landet där situationen blir mer och mer kaotisk. En del av dem flygs hem på fredag. Hundratals brittiska och nederländska turister flögs hem redan på onsdagen.