Enligt Henri Vuortenvirta, en av bandmedlemmarna, syftar den nya låten på after-ski och fest.

– Vi tyckte att det var lämpligt att lyfta fram en sådan här låt nu när skidsäsongen är i full gång. Jag tycker den fångar känslan ganska bra, säger Vuortenvirta.

"Vår stuga" är den fjärde låten som gruppen släpper. Den hittas bland annat på Spotify där man också hittar gruppens övriga verk. Enligt Vuortenvirta är lyssnarna många och behovet av finlandssvensk festmusik stort.

– Den nya låten är så färsk att jag inte har hunnit kolla lyssnarantalet. Men vår tidigare låt "Dröömin" har över 300 000 spelningar redan. Uppskattningsvis har vi 16 000 till 18 000 återkommande lyssnare varje månad. Det är mycket med tanke på det lilla Svenskfinland.

Gruppen har lyssnare såväl i Österbotten som i Åbo och i Helsingfors.

– Vi har nästan fått större respons på andra håll än i Österbotten. Men till exempel i Åbo har lokalerna varit fulla och folk har verkligen släppt loss.

Enligt Vuortenvirta är den typiske lyssnaren av Bastupojkarna människor i studielivet.

– Oftast är det studerande som helt enkelt gillar att festa. Musiken är snabb och rytmisk, med en känsla som är lätt att känna igen. Det är skön festmusik med andra ord. Därför försöker vi få in den på musikbloggar och folks spellistor inför skidsäsongen.

Gruppens syfte är givetvis nöjet i att skapa musik. Men enligt Vuortenvirta har de ambitioner att så småningom sprida sin musik också till Sverige och Norge. Den första meningen i "Vår stuga" lyder också; "Hela Norden på ett och samma ställe".

– Det gäller bara att få musiken hörd. Jag tror att vi kan få genomslag på andra håll i Norden också.

Gruppen skapades tidigt under våren 2016 med medlemmarna Henri Vuortenvirta, Jesper Petell, Marcus Landgärds och André Snåre.

– Vi fick en idé om att göra en låt till Pampasfirandet här i Vasa. De andra var inte så erfarna inom musiken då ännu så de kontaktade mig. Efter det har det bara fortsatt, nu gör vi alla lite av varje inom gruppen. Det känns som att vi har hittat vår nisch.

"Vår stuga" spelades in i Sugar House Publishings studio på Vasklot i Vasa, där Vuortenvirta även arbetar som låtskrivare och producent. De planerar också på att samla ihop sina låtar till ett helt album under 2017.