I år uppvaktades elva idrottare av Närpes stad i samband med måndagens fullmäktigemöte för sina framgångar under 2016. De som premieras är medaljörer i finska mästerskap samt idrottare med landslagsuppdrag.

De premieras med ett diplom och 100 euro. Kriteriet är att idrottaren ska representera en förening från Närpes.

Jonathan Ånäs, Tennisföreningen Träff: FM-brons inomhus i tennis, singel P16. FM-guld i dubbel P16.

Isac Lindén, Tennisföreningen Träff: FM-brons utomhus i tennis, singel P16. FM-guld i dubbel P16.

Caroline Sandelin, Närpes Kraft Biathlon: VM-silver i stafett för damer i orienteringsskytte. FM-silver i sprint för D21 i orienteringsskytte. FM-silver på både sprint och distans i åldersklassen D21 i löpskytte.

Johannes Brännback, IF Kraft: FM-brons på 800 meter i H16.

Sandra Ingves, Närpes Kraft cykelförening: FM-brons på landsväg 19 km i D10.

Harry Riddar, Närpes Kraft cykelförening: FM-guld i tempo i H55.

Jonathan Åstrand, IF Kraft: FM-brons på 200 meter i Kalevan Kisat.

Marius Bengs, Närpes Kraft Biathlon/Närpes Kraft Skidförening: FM-brons i skidskytte på masstart i H15, FM silver på sprint i H15 i skidskytte.

Linnea Halonen, Närpes Kraft Skidförening: FM-brons på 5 kilometer i längdskidåkning i D16.

Patrik Kuuttinen, Närpes Kraft Biathlon: FM-silver i sprint H16 i skidskytte, FM silver på sprint och FM-silver på distans i H16 i löpskytte, FM-brons på sprint och FM-silver på distans i H16 i rullskidskytte.

Heidi Kuuttinen, Närpes Kraft Biathlon/IF Kraft: FM-brons i terränglöpning D19, FM-guld på sprint och FM-brons på distans i rullskidskytte i D19, FM-guld på 3000 meter, FM-silver på 1500 meter och 800 meter i D19. Uttagen till nordisk friidrottslandskamp för 19-åringar.