Närpes fick ny vårddirektör

Daniel Nissén -
Jim Eriksson valdes med överväldigande majoritet till Närpes nya vård- och omsorgsdirektör.

Med 31 av 34 möjliga röster har stadsfullmäktige i Närpes valt Jim Eriksson till stadens nya vård- och omsorgsdirektör. I det slutna valet fick Tiia Krooks en röst, Peter Guss en röst och en ledamot röstade blankt.

Britta Stenberg (SFP) deltog inte på grund av jäv.

Eriksson var både vård- och omsorgsnämndens och stadsstyrelsens förslag men fullmäktige valde på förslag av Linda Pellfolk (SFP) att rösta om saken. Hon motiverade det med att man hade flera bra kandidater och att valet väckt livlig diskussion.

Jim Eriksson, 41 år, är ursprungligen från Närpes men bor sedan flera år på Åland. Han arbetar för tillfället som förbundsdirektör på boende- och vårdcentret Oasen. Han har tidigare varit kommundirektör i Kumlinge och är politices licentiat till utbildningen.

Tjänsten lockade nio sökande varav sju var behöriga och kallades till intervju. Nuvarande vård- och omsorgsdirektör Tony Pellfolk har sagt upp sig för att från och med nästa månad börja arbeta på yrkeshögskolan Novia.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan