NyhetsbildZoom
Johnny Fredriksson missar resten av säsongen. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Tungt avbräck för Blue Fox

Björn Bredbacka -
Blue Fox jagar frenetiskt en plats i vårens slutspel. Uppgiften blir inte lättare efter att en av lagets stöttepelare tvingas ge upp säsongen.

Johnny Fredriksson drabbades av en ruptur i vadmuskeln i samband med bortamatchen mot Nurmon Jymy. Den energiske anfallaren tvingas gå gipsad i en månad och allt talar för att säsongen är över.

– Jag har en ruptur i vadmuskeln eller en bristning som enligt ultraljud är 4,5 cm x 3 cm och 2 cm djup, säger Johnny Fredriksson till Blue Fox webbsida.

Fredriksson fick känningar i vadmuskeln i tredje perioden och han säger själv att den kändes som en sten efter matchen.

Fredriksson har tagit ett kiv framåt den här säsongen och har varit en nyckelspelare i Blue Fox. Tillsammans med Jonatan Tynkkynen och Mikael Nyvall har han bildat en andrakedja som stundtals varit mycket framgångsrik. Fredriksson har varit den fjärde bästa poängplockaren i Blue Fox i år med 7+6 på 19 matcher.

Enligt Blue Fox webbsida blir det Niklas Paul som tar hans roll i tvåan medan Johannes Vähäkangas tar klivet tillbaka in i förstakedjan med Tero Saaristo och Anton Kallvik. Vähäkangas har lidit av en lårskada den senaste tiden.

Blue Fox är inne i en längre paus och spelar nästa match borta mot FBC Turku den 11 februari.

<p xmlns="http://www.infomaker.se/npdoc/2.1"

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan