Ville Viitaluoma var i poängtagen igen. Otto Karvinen satte ett snyggt mål. Robin Salo målade för Finland.

Sport tog viktig seger

Gustaf Westerholm -
Sport besegrade Pelicans på Kopparön efter en jämn drabbning. Matchen var kanske den bästa Sport bjudit hemmapubliken på i år.

Båda första periodens målen var lagmål men trots det var det en spelare som spelade huvudrollen. Det var Olavi Vauhkonen, yttern gjorde comeback efter en lång skadefrånvaro och stod under åtta minuter för två assists. 

Vid 1-0 kom Vauhkonen loss centralt och sköt, returen följde Tuomas Vänttinen upp och dunkade in. Lite senare stod det 2-0 efter att Robin Salo slängt pucken till Vauhkonen som sköt mot mål. Tomas Kubalik var framme med klubbladet och styrde in pucken. Målet var Kubaliks första i Sporttröjan. 

Pelicans böt efter det andra målet målvakt. Janne Juvonen fick ge plats åt Joona Voutilainen. Gästerna vaknade en aning efter det och då man dessutom fick spela powerplay ganska snabbt efter bytet så blev det mycket Pelicans de kommande minuterna. 

Pelicans ytter Aleksi Rekonen, som även spelat i Sport, sköt ett hårt skott från närhåll som prickade ribban. Pelicans hade även ett par bra lägen till under perioden men 3-0 var närmare än 2-1. 

Tomi Körkkö tillskrevs periodens miss då han i boxplay kom loss och var ensam med Voutilainen. Körkkö gjorde en bra fint men då han skulle hänga in pucken missade han målet helt och hållet. 

Andra perioden
Andra perioden var minst lika fartfylld som den första men bägge lagen hängde med. De som inte hängde med var domarteamet. 

Sex minuter in tacklade Tommi Tikka en Pelicansspelare i ryggen. Aleksi Rekonen flög på Tikka bakifrån och Tikka brände propparna och startade ett slagsmål. En ganska klar 2+2+10 minuters utvisning för Tikka och två minuter för Rekonen. Men domarteamet hittade en extra tvåa på Tikka som inte Sporttränaren Tomek Valtonen var nöjd över. 

Pelicans fick därmed spela powerplay i fyra minuter. Backen Juha Leimu skjöt först i stolpen och sedan i ribban. Sport dödade den första tvåan men till den andra hittade Leimu siktet och satte 2-1. 

43 sekunder efter målet kom Ville Viitaluoma åt att gräva fram en puck åt Markus Nordlund som passade fram Otto Karvinen som gjorde 3-1. Sport fick därmed greppet om matchen, men så tog Aleksi Laakso en onödig utvisning och Pelicans reducerade till 3-2. 

Andra periodens största miss tillskrevs Robin Salo som fint tog sig in från höger och fintade målvakten. Avslutet blev ändå först ett skott på benskyddet och sedan ett skott förbi det öppna målet på returen. 

Tredje perioden
Pelicans pressade Sport konstant hela den sista perioden. Hemmalaget fick bara en handfull lite längre anfall i Pelicans zon, förövrigt fanns pucken i Sports zon om inte hemmalaget slog icing. 

Pelicans hade massvis med målchanser men Sport spelade bra i defensiven och blockade skott. Veini Vehviläinen i målet tog flera riktigt bra räddningar och var en av matchens lirare. 

I slutminuterna tog Salo en utvisning eftersom han fällde en Pelicansspelare i egen zon. Pelicans fick trots många försök inte in pucken och då en minut återstod tog man ut målvakten i jakten på kvittering. Det straffade sig då Tikka fick klubban på en passning och sopade in 4-2 vilket även blev slutresultatet. 


Sports laguppställning:

1. Olavi Vauhkonen – Aleksi Ainali – Tomas Kubalik

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Joel Kiviranta

Aleksi Laakso – Ari Gröndahl

3. Erik Riska – Filip Riska – Tuomas Vänttinen

Markus Nordlund – Otto Honkaheimo

4. Otto Karvinen – Ville Viitaluoma – Matti Lamberg

Jesse Paukku trettonde anfallare

Mv: Veini Vehviläinen (Mika Järvinen)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan