NyhetsbildZoom
När KooKoo vann på Kopparön i mellandagarna, efter ett omdiskutabelt mål i förlängningen, motade kanadensaren Leland Irving 38 skott. Han vaktar målet för KooKoo även i kväll. Foto: Arkiv/Erik Åhman

Sport gästar nästjumbon

Jona Nyström -
Tommi Tikka är avstängd när Sport möter KooKoo i Kouvola i kväll. Joonas Vihko gör comeback.

KooKoo studsade upp i rubrikerna i helgen när det stod klart att Kouvolaklubben föser i väg tre av sina bästa spelare till Helsingfors IFK.

– Det är sällan övergångar är roliga, men ishockey är "bisnes" liksom annan affärsverksamhet och spelarna förstår det, säger KooKoos center Jan-Mikael Juutilainen till klubbens webbplats. 

– Tre bra spelare stack, men vi fick in två hungriga spelare och omklädningsrummet är fullt av jäkligt motiverade killar. Sport får se till att göra ett rejält dagsverke om de ska slå oss. 

KooKoo ligger näst sist i FM-ligan och har tio poäng upp till Sport som ligger tionde.

Sport försvarar den sista slutspelsplatsen och har fyra poäng ner till Jukurit medan Lukko, som vaknat till liv efter julen, ligger fem poäng efter. Upp till Helsingfors IFK är avståndet tre poäng. 

Sport leder 2–1 i inbördes möten. Det blev seger med 3–4 efter straffar i Kouvola i slutet av september och tre poäng genom 3–2 på Kopparön i mitten av november. Men i mellandagarna tog KooKoo revansch genom att vinna med 1–2 i förlängning i Vasa. 

Sport har hittat formen och vunnit fyra av sina fem senaste matcher, varav senast med 4–2 hemma mot Pelicans i fredags. KooKoo har haft det betydligt motigare och har fyra raka förluster bakom sig – den senaste med 5–2 mot Lukko i fredags. 

Tommi Tikka är avstängd på grund av att kontot för personliga straff är fyllt och Tuomas Vänttinen tar hans plats i mitten av andra kedjan. Joonas Vihko är tillbaka efter skada och tar plats till höger i tredje kedjan.

I övrigt fortsätter Sport med sin vinnande uppställning och Mika Järvinen står på tur att vakta målet. 

Sport saknar fortfarande yttern Markus Nenonen och centern Lassi Kokkala.

Sports laguppställning: 

1. Olavi Vauhkonen – Aleksi Ainali – Tomas Kubalik

Robin Salo – Markus Kankaanperä

2. Tomi Körkkö – Tuomas Vänttinen – Joel Kiviranta 

Aleksi Laakso – Ari Gröndahl

3. Erik Riska – Filip Riska – Joonas Vihko

Markus Nordlund – Otto Honkaheimo 

4. Otto Karvinen – Ville Viitaluoma – Matti Lamberg

Jesse Paukku trettonde anfallare

Mv: Mika Järvinen (Veini Vehviläinen)

Nedsläpp 18.30 i Kouvola

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan