NyhetsbildZoom
Aleksi Laakso spelar utomlands för första gången i karriären. Foto: Arkiv/Arash Matin

Sport besegrade av KooKoo

Josefin Torrkulla -
Efter första perioden var det jämnt. I den andra tog KooKoo ledningen, och i tredje drygade de ut den.

Tisdagens ligamatch mellan KooKoo och Sport slutade 4-2 (1-1, 1-0, 2-1).

Matchens första utvisning gav matchens första mål.

Ari Gröndahl åkte ut för interference efter 3.23 spelat. En och en halv minut senare tog hemmalaget KooKoo ledningen genom ett powerplay-mål av Panu Mieho.

KooKoo fick en spelare utvisad ett par minuter senare. Sport gjorde inte mål i numerärt överläge, men nästan. Målet kom en sekund efter att lagen blivit fulltaliga. Aleksi Laakso stod för fullträffen, framspelad av Joel Kiviranta och Joonas Vihko.

I den andra perioden lyckades bara hemmalaget göra mål. Juha-Pekka Haataja satte 2-1 med 28 minuter spelade.

Matti Lamberg kvitterade för Sport i början tre minuter in i den tredje perioden. Ville Viitaluoma och Otto Honkaheim stod för de målgivande passningarna.

Knappt fyra minuter senare återtog KooKoo ledningen genom Oscar Eklund. Halvvägs in i tredje perioden satte Niko Tuhkanen 4-2 för hemmalaget.

Sports jakt på en reducering gav inte resultat.


Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan