Närpes behöver gångbana till riksåttan

Tom Forsman -
Närpes stads tjänstemän ska vid olika tillfällen framhålla för NTM-centralen att det behövs en gång- och cykelbana längs Närpesvägen mellan Högback och riksväg 8.

Staden ska också annars framföra behov av fler gång- och cykelbanor när trafiksäkerhetsplanen revideras.

Det föreslår stadsstyrelsen i tisdags som svar på en motion inlämnad av fullmäktigeledamoten Sven-Erik Björkbacka (SFP).

På det drygt 2,7 kilometer långa avsnittet längs Närpesvägen (som Strandvägen heter öster om Närpes centrum) är trafiktätheten cirka 2 900 fordon i dygnet.

Vägen är statlig, och Närpes stads andel i projektet kan avgöras i samband med kommande budgetdiskussioner. En gång- och cykelväg beräknas kosta 650 000 euro. Det inkluderar en bro över Molnåbäcken.

Ett alternativ kunde vara bredare vägrenar, men en separat gång- och cykelbana vore säkrare, enligt förslaget.

Som VBL skrev i går hölls ett möte med NTM-centralens direktör Anders Östergård om Strandvägens skick i Korsnäs på tisdagen. Där framkom bland annat att NTM-centralen inte har pengar till några cykelvägar.


 

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Mordförsök i Vasa

VASA Ett bråk i Vasa på lördagen ledde till en stor polisoperation i Laihela. En person misstänks nu för mordförsök.

Nyhetsbild
Utrikes

Svensk protest mot finsk kärnkraft

Argumenten mot kärnkraft är många. Det tycker kärnkraftsmotståndare som samlats till sommarfest i Sverige. De protesterar mot det planerade kärnkraftverket i Pyhäjoki.

Nyhetsbild
Sport

Hänninen femma inför tyskt rallyavgörande

RALLY Juho Hänninen på femte plats är bästa finländare inför söndagens avslutande specialsträckor i tyska VM-rallyt.

Nyhetsbild
Sport

Bra lopp avslutade säsongen

FRIIDROTT Wilma Lassfolk har gjort en kanonsäsong på 400 meter. I lördags avslutade hon säsongen med ännu ett bra lopp.

Mest läst senaste veckan