Nämnd vill avvakta med flyktingbeslut

VBL -
Flyktingnämnden i Vörå föreslår att kommunen ska ta emot 20–30 kvotflyktingar 2017, och efter det ta emot lika stora flyktinggrupper vartannat år.

Före ärendet går vidare har kommunstyrelsen begärt utlåtanden av bildningsnämnderna, omsorgsnämnden och tekniska nämnden.

Under sitt möte på onsdagen bestämde omsorgsnämnden att föreslå att kommunstyrelsen fattar beslut om kvotflyktingar för endast 2017. Eftersom social- och hälsovårdsreformen och landskapsreformen påverkar verksamheten från och med 2019, anser nämnden att man inte kan fatta beslut för framtida grupper.

– Det är viktigt att vi kan garantera bostäder och service för flyktingar vi tar emot, säger Monica Ståhlberg, nämndens ordförande.

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan