NyhetsbildZoom
Joel Kiviranta och Sport fick inte hål på SaiPa. Foto: Arkiv/Arash Matin

Jumbon nollade Sport

Jona Nyström -
SaiPa har skickat bort sina bästa spelare och riktat blickarna mot nästa säsong. Men när Sport kom på besök vann Villmanstrandlaget ändå.

Sport föll med 1–0 (1–0, 0–0, 0–0) inför 2445 i Villmanstrand.

Sport kom in i matchen med riktigt bra press och efter en dryg minut var det dags för powerplay då yttern Tomi Leivo hade omkull Joel Kiviranta och åkte ut för tripping efter 1.16.

Men Sport fick inte in pucken, vilket SaiPa skulle komma att lyckas med mot slutet av perioden – med en god portion tur.

MÅL! Poänkungen Tero Koskiranta skjuter i ändplanket. Tomi Leivo är först på pucken framför målet och den studsar in via hans skridskor och klubba. Målet videogranskas och godkänns, 1–0 efter 14.57.

Andra perioden


Sport fick ett tidigt powerplay även i andra perioden när backen Markus Kojo rappade Joonas Vihko på händerna och åkte ut för slashing efter 20.15.

Sport skapade lite kalabalik nere vid Frans Tuohimaa i SaiPas mål, men förgäves. Och med 17 sekunder kvar av Kojos utvisning tog Aleksi Laakso Sports första utvisning för kvällen då han ertappades för en fasthållning.

Spelet böljade fram och tillbaka. Ari Gröndahl fick ett bra skottläge, men Tuohimaa motade med skölden.

SaiPas lagkapten Ville Koho åkte ut för fasthållning efter 31.33, men Sport fick inte till det i powerplay den här gången heller.

Efter 36.39 var det Otto Honkaheimos tur att åka ut för fasthållning, men Sports boxplay höll.

I slutet av perioden satte fjärdekedjan press och Otto Karvinen kom åt att riva av ett skott från nära håll, men Tuohimaa parerade ännu en gång.

Tredje perioden

Även tredje perioden inleddes med ett powerplay för Sport. Men medan yttern Kim Strömberg satt utvisad för fasthållning lyckades Sport inte få till mycket mer än ett par offside.

Efter 45.58 tog Tuomas Vänttinen en tvåa för – hör och häpna – fasthållning och SaiPas coach Ari Santanen valde att ta en time out för att låta sina gubbar vila.

Sports boxplay höll än en gång, men sedan tog det länge innan Sport fick till några bra kvitteringschanser nere hos välspelande Frans Tuohimaa.

Sports tränare Tomek Valtonen beordrade ut målvakten Veini Vehviläinen, men Sport hade oerhört svårt att få till några målchanser. 

Med 12 sekunder kvar gled pucken in i mål, men då var spelet avblåst för länge sedan då det blev livlig trafik i målgården. 

Sports laguppställning:
1. Olavi Vauhkonen – Aleksi Ainali – Tomas Kubalik
Robin Salo – Markus Kankaanperä
2. Tomi Körkkö – Tommi Tikka – Joel Kiviranta
Aleksi Laakso – Ari Gröndahl
3. Erik Riska – Filip Riska – Tuomas Vänttinen
Markus Nordlund – Otto Honkaheimo
4. Otto Karvinen – Ville Viitaluoma – Joonas Vihko
Jesse Paukku trettonde anfallare
Mv: Veini Vehviläinen (Mika Järvinen)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan