Enligt polisen finns det skäl att misstänka att bilföraren avsiktligt körde på mopedbilen. Den 35-årige mannen har gripits. Han skadades själv i kollisionen och vårdas på sjukhus men det rör sig inte om några allvarliga skador.

Kriminalkommissarie Pasi Nieminen säger att polisen förhörde mannen under söndagen. Dessutom hörde polisen flera ögonvittnen.

Nieminen vill inte säga varför polisen fattade misstankar om att krocken var avsiktlig.

Polisen utreder kollisionen som två dråp, grovt rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Tonåringarna som omkom i krocken är från Sastamala medan den misstänkte kommer från Nokia.

Kollisionen inträffade på riksväg 12 vid gränsen mellan Sastamala och Nokia strax före klockan 20. Vägen var stängd i flera timmar efter olyckan och det fanns flera polispatruller och räddningsmanskap på plats.

De unga får krishjälp

Invånarna i Sastamala, speciellt de unga, kommer att erbjudas krishjälp de närmaste dagarna på grund av det som skett.

Kirsti Köykkä som är chef för ungdomsarbetet i Sastamala säger att ungdomarna i trakten samlades redan under natten utanför en stormarknad för att sörja. Dörrarna till ungdomslokalerna hölls undantagsvis öppna under söndagen och ett tjugotal ungdomar kom till platsen genast när dörrarna öppnades. Enligt henne är många märkbart upprörda över det som skett.

– Jag vet att här finns ungdomar som var offrens vänner och att de hade ett behov av att komma hit.

Även på måndag planerade man att undantagsvis hålla öppet.

– Det viktigaste är att de unga får en chans att diskutera med varandra och med de anställda. Vi närvarar och lyssnar, sade Köykkä.