Tisdagskvällen ligamatch mellan Sport och Kärpät stod 1–0 efter första perioden.

Sports andra kedja satte massiv press efter dryga två minuter och ordnade Sports första powerplay. Kärpäts ytter Sami Anttila åkte ut för tripping efter 3.08.

MÅL! Det tar ett tag för Sport att etablera spel. Men sedan får Ville Viitaluoma tid på sig att titta upp och hans lösa skott slinker in bakom en skymd Jussi Rynnäs i Kärpäts mål. 1–0 i powerplay efter 4.59.

I bytet efter målet stod Mika Pyörälä på tur att åka ut. Gästernas poängkung tog en tvåa för hög klubba efter 5.17, men Sport lyckades inte utöka ledningen trots ett par hyfsade avslut.

Aleksi Laakso tog Sports första utvisning, för interference efter 8.43. Men Veini Vehviläinen var kungen i djungeln vid Sports mål och det roliga tog slut för Kärpät när yttern Jari Sailio åkte ut för slashing efter 10.22.