Den person som nämnden skulle välja till ny bibliotekschef, eller Marina Sandström, hade nämligen innan mötet dragit tillbaka sin tjänsteansökan.

– Tyvärr, säger nämndordförande Greta Näs.

Nämnden hade kallat tre sökande, som var behöriga för tjänsten till intervju. Inför det slutliga valet var också nämnden helt enig om att välja Sandström till ny chef. Sandström är i dag bibliotekschef i Vörå.

Någon ny ansökningsrunda blir det inte i Nykarleby. Nämnden beslöt i stället att tjänsten som bibliotekschef tillfälligt, eller fram till den sista maj 2018, sköts av Liselott Harjulin. Harjulin fungerar sedan tidigare som tf chef i väntan på en ny bibliotekschef.

I Nykarleby ska också en ny välfärdschef utses inom kort - en chef som ska vara föredragande i den nya välfärdsnämnden som kommer att tillsättas efter kommunalvalet. Välfärdschefen ska internt rekryteras bland tre tjänsteinnehavare, eller chefen för kultur- och fritid, arbisrektorn eller bibliotekschefen. Valet borde redan ha gjorts, men man har inväntat valet av ny bibliotekschef, som gick i stöpet.

Tf bibliotekschef Harjulin har redan meddelat att hon inte står till förfogande för tjänsten som välfärdschef. På torsdag lämnade arbisrektor Anders Wingren in sin avskedsansökan. Kvar finns således endast en som i detta skede är valbar, eller Tina Nylund, chef för kultur och fritid.

Det är stadsstyrelsen som väljer välfärdschef.